Informaţii detaliate privind sosirea reprezentanţilor echipei Kroll au fost comunicate de către deputatul PD, şeful legislativului, Andrian Candu, la ultima şedinţă a Parlamentului din 2017.

Întrucât acest fapt nu s-a mai produs, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr Alexandru Slusari consideră că asistăm la o mostră de manipulare din partea guvernării. 

Am telefonat la Banca Naţională pentru a elucida situaţia cu privire la anunţata vizită a reprezentanţilor Kroll. Purtătoarea de cuvânt a instituţiei ne-a spus să expediem o solicitare de informaţii, ceea ce am şi făcut. 

„BNM se află încă la etapa de clarificare a informaţiilor prezentate în raportul Kroll II, urmând ca misiunea consorţiului internaţional „Kroll şi Steptoe & Johnson” să vină la Chişinău în timpul apropiat”, a fost răspunsul BNM.

Consiliera preşedintelui Parlamentului ne-a îndemnat să ne adresăm la Banca Naţională. 

Săptămâna trecută, membrii organizaţiei de tineret a Platformei Demnitate şi Adevăr şi mai mulţi activişti civici au protestat în faţa Guvernului.

Ei au întocmit o listă proprie a celor care ar fi implicaţi în „jaful secolului” şi au cerut pedepsirea lor, dar şi publicarea integrală a raportului Kroll 2. Reprezentanţii executivului nu au reacţionat atunci la solicitările lor.