21:22:15 23.04.2024
Stiri

AVERTISMENT // China e la fel de periculoasă pentru SUA ca şi Rusia

Știri 31.01.2018 18:04 Vizualizări1698 Autor: Ziarul National
AVERTISMENT // China e la fel de periculoasă pentru SUA ca şi Rusia Sursa: realitatea.net


Eforturile Chinei de a exercita o influenţă ascunsă asupra Occidentului sunt la fel de îngrijorătoare precum acţiunile subversive ale Rusiei, a declarat directorul CIA, Mike Pompeo, într-un interviu pentru BBC.

„Gândiţi-vă la amploarea celor două economii [a Rusiei şi a Chinei]. Chinezii au o amprentă mult mai mare în baza căreia să execute acea misiune, în comparaţie cu ruşii”, a spus Pompeo.

Directorul CIA a subliniat că mai multe state ar putea colabora pentru a combate eforturile chineze de a-şi exercita influenţa asupra Occidentului.

„Putem observa eforturi foarte concentrate pentru a fura informaţii din SUA, pentru a infiltra spioni în Statele Unite - oameni care vor lucra în numele guvernului chinez împotriva SUA. Vedem asta în şcolile noastre. Vedem asta în spitale şi în sistemele medicale. Vedem asta la nivelul corporaţiilor. Este o activitate care se desfăşoară şi în alte părţi ale lumii ... inclusiv în Europa şi în Marea Britanie”, a mai spus Mike Pompeo.

La începutul acestui an, un fost ofiţer al CIA a fost arestat sub acuzaţia de ascundere a unor informaţii clasificate într-o anchetă privind destructurarea operaţiunilor de spionaj ale agenţiei în China. În ultimii doi ani, aproximativ 20 de informatori americani au fost ucişi sau condamnaţi la închisoare - unul dintre cele mai răsunătoare eşecuri ale serviciilor de informaţii americane.

În interviul pentru BBC, Mike Pompeo a precizat că nu există scăderi semnificative în tentativele Rusiei de a submina ordinea internă din SUA şi din statele europene.

Sursa: realitatea.net


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md