11:01:34 20.04.2024
Stiri

Ședință AMÂNATĂ pentru validarea rezultatelor alegerilor primarului de Chișinău

Politică 07.07.2015 13:31 Vizualizări2517 Autor: Galina Munteanu
Ședință AMÂNATĂ pentru validarea rezultatelor alegerilor primarului de Chișinău


Ședința de judecată pentru validarea alegerilor primarului general al municipiului Chișinău a fost amânată. Magistrații de la Judecătoria Centru urmau să se pronunțe pe marginea sesizării Partidului Socialiștilor din R. Moldova, care au cerut anularea rezultatelor turului doi al alegerilor și organizarea unui scrutin repetat.

Drept temei, aceștia au invocat mai multe încălcări depistate de observatorii formațiunii politice la secţiile de votare, dar şi în cadrul procedurii de analizare a proceselor-verbale. Totodată, socialiștii susțin că membrii unor secţii de votare din suburbii se află în relaţii de rudenie cu candidaţii liberali, funcţionarea registrului electronic a avut loc cu multiple devieri, în suburbii mai mulţi cetăţeni au votat nu conform vizei de reşedinţă.

Ședința de judecată a fost amânată pentru vineri, pentru că avocatul socialiștilor urmează să participe la o altă ședință la Curtea de Apel Bălți privind renumărarea voturilor în biroul electoral al secției de votare Clocușna.

Avocatul liberalilor, Tatiana Iovu, a declarat că deține probe care ar demonstra că procesul de vot în municipiul Chișinău a fost corect, după toate standardele electorale și nu ar exista temei pentru ca magistrații să nu valideze alegerea primarului Dorin Chirtoacă.

În turul doi de scrutin pentru funcţia de primar general al capitalei, liberalul Dorin Chirtoacă a acumulat 53,54% din voturi, față de socialista Zinaida Greceanîi care a adunat 46,46% din voturile alegătorilor.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md