Un avion rusesc de vânătoare Su-27 s-a apropiat la 1,5 metri de o aeronavă americană de supraveghere, deasupra Mării Negre

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un avion rusesc de vânătoare Su-27 a interceptat o aeronavă americană de supraveghere deasupra Mării Negre, luni, Departamentul de Stat acuzând o manevră „periculoasă”, scrie Reuters.

Incidentul, anunţat iniţial de agenţia rusească RIA, cita ministerul Apărării afirmând că o aeronavă a U.S. Navy, ЕР-3E Aries II, nu a violat spaţiul aerian rusesc.

Departamentul de Stat a afirmat că avionul rusesc „a angajat o interacţiune nesigură în spaţiul internaţional cu U.S. EP-3, apropiindu-se la 5 picioare (1,5 metri) şi trecând direct prin faţa direcţiei de zbor a EP-3”.

„Acesta este doar ultimul exemplu al activităţilor militare ruseşti care nu respectă normele şi înţelegerile internaţionale”, se arată în declaraţia Departamentului de Stat, care cere Rusiei să stopeze „aceste acţiuni nesigure”.

„După ce avionul de supraveghere al U.S. Navy şi-a schimbat direcţia îndepartându-se de graniţa, Su-27 a revenit la baza sa”, afirmă RIA, care citează ministerul rus al Apărării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...