15:05:10 24.04.2024
Stiri

Judecătoria Chișinău ar putea RENUNȚA la sediul fostului Minister al Agriculturii. Tănase: „Personal, cred că acest sediu trebuie să revină Guvernului”

Social 30.01.2018 11:50 Vizualizări2391 Autor: Ziarul National
Judecătoria Chișinău ar putea RENUNȚA la sediul fostului Minister al Agriculturii. Tănase: „Personal, cred că acest sediu trebuie să revină Guvernului”


Judecătoria Chișinău care a fost mutată, recent, în centrul Chișinăului, în sediul fostului Minister al Agriculturii, ar putea renunța la acesta.

Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Justiției, Alexandru Tănase, care susține că acolo nu ar fi condițiile necesare pentru înfăptuirea justiției.

Într-o conferință de presă în care și-a anunțat prioritățile în calitate de ministru, Tănase a declarat că a discutat subiectul cu premierul Pavel Filip și că, în zilele viitoare, va fi organizată o ședință pentru a căuta „soluții mai bune” pentru amplasarea Judecătoriei Chișinău.

„Căutăm o soluție, astfel încât judecătorii să dispună de spații adecvate, dar și justițiabilii să aibă confortul necesar”, a spus Tănase, adăugând că e vorba inclusiv de săli pentru avocați și parcări suficiente, lucru care ar lipsi pe bd. Ștefan cel Mare nr. 162.

Tănase a dat exemplu noul sediu al Judecătoriei Buiucani, aflat acum în construcție, „cel mai bun și adecvat sediu”, în care judecătorii ar putea trece în câteva luni.

„Ezit să vă spun dacă vom muta sau nu Judecătoria Chișinău de acolo, dar pot să vă spun că vom căuta soluții mai bune. Vom vedea, după ce vom transfera Judecătoria Buiucani la noul sediu. (...) Personal, cred că sediul Ministerului Agriculturii trebuie să revină, totuși, Guvernului. Este o clădire administrativă care poate fi folosită în scopuri mai potrivite decât cele judiciare”, a declarat Alexandru Tănase.

Potrivit noului ministru al Justiții, chiar dacă judecătoriile din teritoriu dispun de condiții bune de activitate, „unele detalii” din harta judiciară vor fi revizuite în timpul apropiat.

De asemenea, una dintre prioritățile pe care și le-a notat Tănase este specializarea judecătorilor și crearea în judecătorii a secțiilor civile, penale și chiar de contincios administrativ.

Menționăm că, la începutul lunii octombrie 2017, Guvernul a decis ca toți judecătorii din Chișinău să treacă în fostul sediu al Ministerului Agriculturii, argumentând decizia inclusiv prin optimizarea cheltuielilor de întreținere. Peste o lună, angajații Judecătoriei Centru s-au și mutat în noul sediu. În conformitate de noua hartă judecătorească, începând cu 1 ianuarie 2017, numărul instanţelor judecătoreşti de fond din R. Moldova a fost redus de la 44 la 15. Toate cele cinci instanţe de fond din capitală au fost comasate într-o singură judecătorie - Judecătoria Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md