Traian Băsescu vrea alianțe cu partide unioniste, dar pune sub semnul întrebării popularitatea PL și PNL: „Nu am observat să aibă procente consistente”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Unității Nationale, al cărui președinte de onoare este Traian Băsescu, nu se află în negocieri cu nicio formațiune politică pentru crearea unui bloc electoral pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an. Deși spune că nu va respinge colaborările cu partidele unioniste, fostul lider de la Cotroceni pune sub semnul întrebării popularitatea formațiunilor Partidul Liberal și Partidul Național Liberal care au anunțat că discută despre o eventuală colaborare pentru alegeri.

„La moment, nu suntem în negocieri cu nimeni, ceea ce nu înseamnă că vom respinge colaborările cu partidele unioniste, dar trebuie să vedem câte procente au aceste partide care se unesc”, a declarat Băsescu în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Deși spune că PUN nu ar respinge colaborările cu partidele unioniste, acesta pune sub semnul întrebării popularitatea PL, condus de Mihai Ghimpu, și ce a PNL, în frunte cu Vitalia Pavlicenco.

„PUN abia s-a înființat. Celelalte partide nu am observat să aibă procente consistente, care să devină tentante. Deocamdată scopul nostru este să consolidăm PUN care este nou pe arena politică de la Chișinău”, a completat fostul președinte al României.

Amintim că, conducerea Partidului Liberal și a Partidului Național Liberal s-a întâlnit de câteva ori de la început de an pentru a discuta crearea unei alianţe pentru alegerile parlamentare din toamnă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...