Un bărbat din Fălești și-a dus mașina la reparație, dar după doi kilometri s-a oprit. Ce s-a întâmplat după a doua reparație

Reparație cu năbădăi pentru proprietarul unei mașini din Fălești. Acesta a venit la un auto service din capitală, solicitând schimbarea curentă a complectului GRM, a pompei de răcire, a filtrului de combustibil, precum și a plăcuței de frână  la automobilul său de model Renault Megane Scenic.

Pentru reparația automobilului a fost achitată o sumă de 1 140 lei, agentul economic neoferindu-i consumatorului bonul de casă pentru prestarea serviciilor în cauză.

După ce s-au finalizat lucrările de reparație, consumatorul a mers să testeze mașina.  După doi kilometri parcurși, motorul  autoturismului însă s-a oprit. În urma ajutorului oferit de un alt șofer, acesta a ajuns înapoi la auto service, unde și-a înaintat nemulțumirea față de servicii.

Automobilul a fost lăsat la mecanic până a doua zi, timp în care s-a depistat, că pentru reparație nu au fost folosite piese calitative, ceea ce a dus la deteriorarea mașinii.

În urma discuțiilor purtate între cei doi subiecți, agentul economic și-a recunoscut vina și a promis că defecțiunile vor fi remediate, costurile fiind suportate de firmă.

Agentul economic  a dat asigurări că au utilizate piese originale, că au fost scoase și curățite injectoarele de combustibil și în acest mod, automobilul va fi ca nou.

După exploatarea mașinii, aceasta s-a defectat, iarăși în timpul circulației.

Atunci consumatorul a apelat la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței și a depus o plângere în Registrul de reclamații a întreprinderii.

Din motiv că agentul economic nu a răspuns solicitării consumatorului în termen de 14 zile calendaristice, acesta a depus o reclamație în cadrul Agenției, cu revendicarea de a-i acoperi dauna materială pentru deteriorarea motorului.

În urma intervenției prompte a Agenției, consumatorul a primit de la agent economic despăgubiri în valoare de 5000 lei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.