TOP 15 orașe cu cel mai aglomerat trafic din Europa; București și Moscova, pe primele locuri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bucureștiul se află pe primul loc în topul orașelor europene cu cel mai aglomerat trafic, potrivit unui clasament realizat de TomTom, o companie internațională de navigare și de cartografiere, și preluat de publicația online Business Insider.

Traficul congestionat este o problemă în creștere pentru toate orașele de pe glob. În timp ce unele municipalități au început să ia măsuri, cum ar fi Londra care a introdus o taxă pentru vehiculele care circulă în zonele aglomerate, altele sunt încă în căutarea unei soluții, scrie Agerpres.

Topul realizat de TomTom a colectat date pe o perioadă de nouă ani și a acordat fiecărui oraș un scor de aglomerare dintr-un maximum de 100 de puncte. Punctajul anual, actualizat cu datele din 2016, indică timpul suplimentar necesar pentru o anumită deplasare, într-un anumit oraș.

Clasamentul celor mai aglomerate orașe europene, publicat duminică de site-ul businessinsider.com, arată astfel:

15. Nijni Novgorod este al cincilea oraș din Rusia după numărul de locuitori și a primit un scor de 32%, ceea ce înseamnă că șoferii au nevoie de un timp suplimentar cu 32% mai mare ca să ajungă la destinația dorită.
14. Hamburg (Germania) a primit scorul de 33%, în creștere cu 3% față de anul precedent.
13. Napoli (Italia) a primit un scor de 33%, cu două procente mai ridicat față de anul precedent.
12. Köln (Germania) depășește Napoli cu un scor de 34%, o creștere accentuată față de scorul din 2015 de 30%.
11. Varșovia (Polonia), 37%, o îmbunătățire de un procent față de scorul din 2015.
10. Atena (Grecia) are același scor ca și Varșovia, de 37%, însă aglomerarea a crescut ușor față de 2015.
9. Manchester (Marea Britanie) a obținut un scor de 38%, la doar un procent diferență față de cel de anul trecut.
8. Bruxelles a înregistrat un scor de 38%, în creștere cu trei puncte față de anul anterior.
7. Paris are de asemenea 38%, cu două procente mai mult decât anul trecut.
6. Roma este binecunoscută pentru traficul său de coșmar. Orașul a obținut un scor de 40%, cu două procente în creștere față de anul anterior.
5. Marsilia (Franța) a obținut un scor de 40%, cu două puncte procentuale în creștere față de 2015.
4. Londra, în ciuda eforturilor de a ameliora aglomerarea prin taxe suplimentare, se luptă în continuare cu problema traficului și a obținut un scor de 40%, în creștere cu două procente față de anul precedent.
3. Sankt Petersburg (Rusia) a obținut un scor de 41%, în creștere cu un procent față de anul anterior.
2. Moscova a obținut același scor ca în 2015: 44%. În ciuda problemei traficului, TomTom a apreciat sistemul de parcare din Moscova. ”Șoferii din Moscova au beneficiat de implementarea unui sistem de transport inteligent combinat cu schimbări majore în legislația referitoare la parcare, inclusiv în ceea ce privește tarifele și metodele de punerea în aplicare”, precizează TomTom pe site-ul său subliniind că ”aceste inițiative au redus timpul de căutare a unui loc de parcare cu 65%.”
1. București (România) are cel mai congestionat trafic din Europa cu un scor de 50%, în creștere cu șapte procente față de anul trecut.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...