Dodon se bucură pentru victoria lui Zeman în Cehia și-l invită la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon i-a transmis un mesaj de felicitare lui Milos Zeman cu ocazia realegerii în funcție de Preşedinte al Republicii Cehe, invitându-l pe acesta să viziteze Moldova.

„Îmi face o deosebită plăcere să Vă adresez, în numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, cele mai sincere felicitări cu ocazia realegerii Dumneavoastră în înalta funcție de Preşedinte al Republicii Cehe.

Nutresc convingerea că și în continuare vom avea în persoana Excelenței Voastre un prieten de nădejde, implicit în consolidarea identităţii noastre democratice. Totodată doresc să Vă asigur de voința fermă și disponibilitatea Republicii Moldova de a fortifica dialogul politic la toate nivelurile, în beneficiul ambelor popoare.

În speranța de a Vă avea cît mai curînd în calitate de înalt oaspete a tării mele, Vă rog să acceptaţi, Excelenţă, asigurarea deosebitei mele consideraţii”, se arată într-un comunicat al Președinției.

Zeman, oponent al imigraţiei, a câştigat un al doilea mandat de preşedinte al Cehiei după ce a primit 52% dintre voturi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...