Aleksei Navalnîi a fost reţinut de poliţie la Moscova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Principalului oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a fost reţinut duminică de poliţie la Moscova la câteva minute după ce s-a alăturat susţinătorilor săi reuniţi la Moscova pentru a protesta împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează AFP.

„Tocmai m-au arestat. Nu are nicio importanţă. Veniţi pe Ţverskaia. Nu aţi venit aici pentru mine, ci pentru voi şi viitorul vostru”, a scris el pe o reţea de socializare, în timp ce câteva mii de persoane manifestă pe teritoriul Rusiei împotriva preşedintelui Putin.

Sute de susţinători ai lui Aleksei Navalnîi participă duminică la proteste în întreaga ţară împotriva autorităţilor, cerându-le alegătorilor să boicoteze alegerile prezidenţiale din 18 martie, în care Vladimir Putin este considerat marele favorit.

Autorităţile electorale din Rusia au stabilit că Aleksei Navalnîi nu poate candida la scrutinul din luna martie din cauza unei condamnări anterioare pentru infracţiuni financiare, pentru care a primit o pedeapsă cu suspendare.

Oponent recunoscut şi ferm al preşedintelui Vladimir Putin, Navalnîi a negat orice neregulă şi a spus despre acuzaţiile împotriva sa că au fost fabricate pentru a i se compromite ambiţiile politice. El a fost de asemenea reţinut de mai multe ori pentru încălcarea regulilor privind organizarea de adunări publice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...