17:48:38 28.03.2024
Stiri

De ce Ghimpu îl aplaudă pe Dodon

Politică 28.01.2018 13:00 Vizualizări2066 Autor: Ziarul National
De ce Ghimpu îl aplaudă pe Dodon


Trustia, elegii politikoase

Ieri am vorbit despre concurența dintre unioniști: cine o să ne unească mai repede, Băsescu sau Ghimpu. Eu ziceam că Băsescu, fiindcă a fost marinar, căpitan de corabie, știe a naviga cu ochii mijiți prin fiordurile politice și geopolitice, iar Colesovnazadov – că Ghimpu, fiindcă a fost jurist și poate mai era și acum, dacă nu se prăbușea Uniunea asamblată pe veci, pe stil vechi, de marea Rusie.

Fiindcă veșnicia nu a durat nici măcar un secol, dl Ghimpu și-a schimbat meseria, a devenit politician multilateral dezvoltat, propunând poporului servicii liberale, pe care poporul le ignora frecvent. Atunci Ghimpu l-a încălecat pe nepotu-su Dorin și astfel a reușit să pătrundă în Parlament, dar, de la un timp, din motive subiective, Dorin nu mai trage, s-a transformat într-o mârțoagă pe care e riscant să te sui. Și atunci Ghimpu s-a gândit să-l încalece pe Băsescu, însă – deziluzie! - marinerul de pe Dâmbovița l-a refuzat, trimițindu-l la muzeul de fosile politice. Din fericire, Dodon i-a luat cetățenia lui Băsescu și Ghimpu rămâne în afara concurenței. Nu avem nevoie să ne vină români de la București să ne facă Unirea, o putem face noi, cu forțele proprii! – a declarat el, aplaudându-l pe Dodon. E logic, a susținut Colesovnazadov. Aceasta e concurență neloială, l-am contrazis eu. Dacă se lăsa călărit de Ghimpu, Băsescu merita cetățeneia molotovenească, dacă nu se lasă – nu merită?

Acum stau și mă gândesc dacă Băsescu nu ar trebui să depună o plângere la Consiliul Concurenței?

Al vostru oarzăn, ciurgău, Ion Buraga


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md