Actualitate

Donald Trump vrea sa ceară un buget de 716 miliarde de dolari în scop de Apărare în 2019

Cele 716 miliarde de dolari ar acoperi bugetul anual al Pentagonului, cheltuielile pentru activităţile militare în zone de conflict şi întreţinerea arsenalului nuclear al SUA.

Potrivit surselor citate, Trump îşi va prezenta planul de buget pentru 2019 în luna februarie, în condiţiile în care Congresul Statelor Unite nu a aprobat deocamdată bugetul pentru 2018.

SUA au cheltuit aproximativ 634 de miliarde de dolari în 2017 pentru industria de apărare.

Unul dintre oficialii americani a precizat, sub protecţia anonimatului, că bugetul planificat de către Administraţia Trump urmăreşte punerea în aplicare a priorităţilor prezentate de către secretarul american al Apărării, James Mattis.

La 19 ianuarie, Mattis a prezentat, în cadrul unui discurs la Pentagon, Strategia de Apărare a SUA pentru anul 2018, potrivit căreia contracararea expansionismului militar al Chinei şi a comportamentului agresiv al Rusiei reprezintă priorităţile de securitate naţională.

Conform aceluiaşi raport, regimurile din Coreea de Nord şi Iran ameninţă stabilitatea mondială. Coreea de Nord este acuzată de dezvoltarea armelor nucleare, în timp ce Iranul este vizat întrucât ar finanţa terorismul.

În aceste condiţii, Departamentul american al Apărării va investi în modernizarea capacităţilor vitale, iar zona de interes va fi reprezentată de sistemele de apărare antirachetă, pentru a contracara "ameninţările cu rachete balistice din Coreea de Nord".

James Mattis a subliniat că "armata noastră este încă puternică, însă competitivitatea noastră a fost erodată pe toate palierele războiului – aer, uscat, apă, spaţiu – şi continuă să se erodeze".

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *