Nume
Parola
Vizualizări: 2095
CALM își instruiește membrii în privința prestării eficiente a serviciului public de alimentare cu apă și sanitație
26 Ianuarie 2018 — Circa 150 de primari, reprezentanţi delegaţi ai APL şi reprezentanţi ai operatorilor (întreprinderi municipale, întreprinderi intercomunitare, asociaţii ale consumatorilor de apă) au participat în zilele de 25 şi 26 ianuarie, la un seminar de instruire a operatorilor mici de apă şi sanitaţie din localităţile rurale. Evenimentul a fost organizat de Serviciul de Suport al Operatorilor Mici de Apă și Sanitație (SOMAS) al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM).

În debutul evenimentului, coordonatorul Serviciului de Suport al Operatorilor Mici de Apă și Sanitație (SOMAS) Alexandru Morcov a prezentat principalele activităţi ale serviciului de suport al operatorilor mici de apă şi sanitaţie (SOMAS). Alexandru Morcov a vorbit şi despre inventarierea şi monitorizarea sistemului de aprovizionare cu apă şi sanitaţie. Expertul Gheorghe Ciobanu a explicat cum se efectuează calculul tarifului pentru serviciului de apă şi sanitaţie. Acestea, dar şi celelalte subiecte fiind abordate în cadrul evenimentului ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea APL şi a operatorilor de apă şi sanitaţie, pe parcursul activităţii SOMAS.

Expertul în domeniul juridic Ludmila Malai a vorbit despre particularităţile prestării serviciului de apă şi sanitaţie în condiţiile actuale ale Republicii Moldova. Totodată, Ludmila Malai a prezentat celor prezenţi tot setul de acte necesar prestării acestui serviciu şi a vorbit despre modificările legislaţiei în acest domeniu.

Participanții la eveniment au menţionat că fără asemenea seminare le-ar fi foarte greu să gestioneze acest domeniu, mulţumindu-le experţilor pentru efortul depus pentru a-i ajuta să fie informaţi.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă