Delegația Federației Ruse a venit cu propuneri pentru deblocarea activităţii Comisiei Unificate de Control

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La 25 ianuarie curent, în or. Bender, s-a desfăşurat şedinţa Comisiei Unificate de Control, prezidată de delegaţia regiunii transnistrene. Ordinea de zi a cuprins două subiecte: examinarea unor chestiuni organizatorice, audierea şi aprobarea a 4 rapoarte ale Comandamentului Militar Întrunit despre situaţia din Zona de Securitate.

În legătură cu sistarea temporară, din cauza podurilor de gheață formate peste r. Nistru, a activităţii debarcaderului, care face legătura între satele Molovata și Molovata-Nouă din r-l Dubăsari, Delegația Republicii Moldova a difuzat un apel către toţi membrii CUC, prin care a solicitat asigurarea circulației prin posturile interne „Criuleni” și „Lunga” a mijloacelor de transport ale ÎS ”Poșta Moldovei”, care vor asigura populația din localitățile raionului Dubăsari cu pensii și alte servicii poștale.

La solicitarea delegaţiei Federației Ruse, Comisia a confirmat în calitate de observatori doi militari ruși – maiorii Artiom Davâdov și Alexei Alexeev.

De asemenea, CUC a audiat şi aprobat 4 rapoarte săptămânale ale Comandamentului Militar Întrunit privind situaţia în Zona de Securitate.

În scopul depășirii blocajului din cadrul ședinței neordinare a CUC, legat de redeschiderea pe 18 noiembrie 2017 a podului peste r. Nistru, din preajma satelor Gura Bâcului și Bâcioc, conducătorul delegaţiei Federaţiei Ruse Ilia Uvarov a lansat o serie de propuneri, menite să contribuie la adoptarea unei decizii comune pe marginea acestui
subiect, care va fi elaborată de delegaţia FR, reprezentanții Ucrainei și ai Misiunii OSCE în CUC.

Inițiativa a fost susținută de către toţi participanţii la şedinţa Comisiei. Următoarea şedinţă a Comisiei Unificate de Control va avea loc pe data de 1 februarie 2018.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...