MAEIE a găzduit cea de-a 29-a reuniune a Consiliului Consultativ al EUBAM PR

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a găzduit, astăzi, cea de-a 29-a Reuniune a Consiliului Consultativ al Misiunii UE de Asistenţă la Frontieră în Republica Moldova şi Ucraina (EUBAM).

Evenimentul a fost prezidat de ambasadorul Peter Michalko, şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, la el participând de asemenea Şeful Misiunii EUBAM, Ambasadorul Slawomir Pichor. Delegaţia naţională a Republicii Moldova a fost condusă de Tatiana Molcean, secretar de stat al ministerului afacerilor externe şi integrării europene.

La reuniune au fost prezenţi reprezentanţi ai Serviciului Vamal, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Biroului Politici de Reintegrare şi ai instituţiilor omoloage din Ucraina, de rând cu reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale partenere EUBAM: Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Misiunea UE de Consiliere în Ucraina, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

În cadrul reuniunii, a fost prezentat şi aprobat Raportul de activitate al Misiunii pentru perioada mai-noiembrie 2017, principalele rezultate înregistrate în domeniul managementului integrat al frontierei şi cooperării vamale. De asemenea, au fost discutate şi prezentate viziunile serviciilor partenere privind controlul în comun la frontiera moldo-ucraineană, în contextul Acordului inter-guvernamental semnat la 6 octombrie 2017. Agenda a cuprins totodată subiectul planului de acţiuni al fazei a 12-a a programului, demarată la 1 decembrie 2017 pe un termen de 3 ani. Au fost reliefate priorităţile Misiunii EUBAM pentru noul mandat.

Următoarea reuniune în acest format va avea loc la Odesa în luna iunie 2018.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...