Reprezentantul OSCE, Radojko Bogojević, va discuta cu oficialii din Chișinău și Tiraspol

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană Ambasadorul, Radojko Bogojević, va efectua, marți, o vizită la Tiraspol.

Ambasadorul va avea o întâlnire cu așa-zisul ministru de externe al Transnistriei, Nina Ștanski, şi cu așa-zisul lider transnistrean Evghenii Șevciuk.

Miercuri, Bogojević se va întâlni la Chișinău cu prim-ministrul interimar Natalia Gherman, după care va susține un briefing în incinta oficiului din Chișinău al misiunii OSCE în Moldova.

Vizita la Tiraspol vine după ce săptămâna trecută, Radojko Bogojevic a avut o întrevedere cu viceprim-ministrul Victor Osipov, în cadrul căreia cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii pe marginea situaţiei actuale în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, abordând şi principalele aspecte ale dialogului Chişinău-Tiraspol.

Aceste întâlniri consecutive, împreună cu vizite la Kiev, Moscova şi Bruxelles, reflectă devotamentul ambasadorului Bogojević pentru avansarea dialogului şi pentru găsirea unei soluţii cuprinzătoare şi de durată în procesul de reglementare, se arată într-un comunicat al OSCE.

Reprezentantul special al OSCE şi Misiunea OSCE în Moldova speră că aceste vizite vor reînnoi progresele înregistrate în cadrul reuniunilor dintre liderii celor două părţi din primăvară anului curent.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...