Actualitate

Boala CERBULUI ZOMBIE s-ar putea transmite şi la OM precum boala VACII NEBUNE

Boala cerbului zombie se transmite de la animal la animal prin prioni, proteine asamblate greșit ce denaturează alte proteine în jurul lor”. “Anumite boli cauzate de prioni tind să afecteze numai anumite specii, dar pot evolua pentru a-și depăși limitările.”, notează ortodoxinfo.ro.

Cercetători conduși de Mark Zaber, director asociat la Centrul de Cercetare a Prionilor de la Universitatea de Stat din Colorado, a descoperit că macaci ce au mâncat carne infestată au contractat boala, pentru prima dată când boala s-a răspândit la o primată prin intermediul cărnii.

Boala vacii nebune, de exemplu, este o boală de prioni rezultată din scrapie, o boală letală ce afectează oile. Odată ce prionii s-au transmis la vaci, vacile au dezvoltat o boală de prioni proprie (boala vacii nebune). Iar atunci când oamenii au mâncat vită infestată, au dezvoltat prioni în propriile creiere. Până în 2016, 231 de persoane au murit în urma acestei boli, potrivit Food and Drug Administration (…).

Potrivit lui Michael Miller, veterinar șef de faună sălbatică pentru Colorado Parks and Wildlife, boala de debilitare a cerbilor catâri s-a triplat spre sfârșitul 2017, iar boala continuă să fie răspândit în Colorado. Recomandarea este “dacă vânezi într-o zonă în care este prezentă boala cerbului zombie, testează animalul. Dacă rezultatul este pozitiv, nu consuma carnea.”, notează ajc.com. 

evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *