Locuitorii municipiului Chişinău, îndemnați să-şi privatizeze apartamentele în care locuiesc

Primăria municipiului Chișinău îndeamnă toţi locuitorii să-şi exercite dreptul prevăzut de legislaţie şi să-şi privatizeze apartamentele în care locuiesc, conform Legii privatizării fondului de locuinţe, Potrivit acestei legi, la data de 31 mai 2021 expiră termenul în care cetăţenii îşi pot privatiza locuinţele în care locuiesc.

După expirarea acestui termen, toate locuinţele care nu au fost privatizate vor trece în proprietatea municipalităţii, cu statut de locuinţă socială. Cetăţenii care locuiesc în apartamentele respective şi nu le vor privatiza, vor încheia un contract de locaţiune cu Primăria municipiului Chişinău, pe un termen de 5 ani.

În acelaşi timp, Primăria a informat că toţi cetăţenii care la moment sunt incluşi în listele de evidenţă a Preturilor de sector pentru a fi asiguraţi cu o locuinţă socială, sunt obligaţi, potrivit Legii cu privire la locuinţe, să actualizeze dosarele şi să depună o nouă cerere în acest sens.

În perioada următoare, Preturile de sector vor informa în scris toţi cetăţenii incluşi în rândul persoanelor care necesită îmbunătăţirea condiţiilor de trai despre necesitatea de a-şi actualiza dosarele depuse, inclusiv lista actelor ce urmează a fi anexate la dosar.

De asemenea, Primăria Chişinău a elaborat şi supus dezbaterilor publice proiectul Regulamentului de funcţionare a Comisiei consultative pentru domeniul locuinţelor.

Documentul va fi înaintat spre examinare şi aprobare la următoare şedinţă a Consiliului municipal Chişinău. După aprobarea regulamentului în cauză, toate solicitările cetăţenilor privind asigurarea cu spaţiu locativ vor fi examinate de către Comisia ce urmează a fi creată, care va decide inclusiv includerea persoanelor în lista celor care necesită îmbunătăţirea condiţiilor de trai.

În anul curent, Primăria îşi propune să procure mai multe apartamente sociale, în sumă de 10 milioane lei. După aprobarea deciziei respective de către CMC, administraţia publică locală va anunţa o licitaţie în acest sens.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.