„A avut un acces de furie şi isterie mafiotă. Într-un interviu acordat cu ocazia trecerii PD într-un sediu nou, dânsul vorbeşte despre lucruri care trebuie aflate de la el, nu de la cei care fac propagandă. Se referă la două posturi care au fonduri europene, dar care în realitate ar executa nişte comenzi ale serviciilor secrete ruseşti. Ne-am gândit noi că în aceste două posturi ne regăsim şi noi. E normal, că doar noi îl criticăm şi spunem lucruri destul de neplăcute. Vreau să-i spun ceva în legătură cu această isterie cetăţeanului Plahotniuc. Existenţa Jurnal TV dovedeşte slăbiciunea lui. Existenţa noastră spune că mai există cineva care nu cedează, care spune lucrurilor pe nume. Plahotniuc e înfuriat că UE finanţează unele proiecte pe care le aplicăm noi, astfel dându-ne dreptate nouă”, a declarat Val Butnaru la Cabinetul din Umbră.

Val Butnaru s-a referit şi la reacţia Duma de stat de la Moscova la legea privind aşa-numita luptă cu propaganda rusească, votată de Parlamentul de la Chişinău.

„Apropo de propagandă. Acest fapt curios care s-a întâmplat în Duma rusească, când s-a ambalat un deputat rus cerând să fie retrasă licenţa Pervâi Canal, care este retransmis de televiziunea lui Plahotniuc, a stârnit reacţii destul de virulente în sânul PD. Ei nu s-au aşteptat şi nu vor să se despartă de Pervâi Canal. Din punctul meu de vedere, PD, Plahotniuc trebuie să se bucure ei în primul rând că li se uşurează şansa de eliminare a propagandei ruseşti de pe piaţa mediatică a RM”, a menţionat Val Butnaru.