După prezentarea dosarului de executare, avocatul Jurnal TV, Dumitru Pavel, a constatat că apărătorul lui Andrian Candu ar fi minţit la şedinţele anterioare şi că o asemenea solicitare nu a existat, iar executorul judecătoresc a luat decizia de sine stătător.

„Am analizat acum dosarul de executare. Toate alegaţiile care au fost invocate de către reprezentantul creditorului în şedinţă de judecată nu s-au adeverit, referitor la corespondenţă şi, respectiv, cererea depusă de către creditor faţă de executorul judecătoresc precum declanşarea procedurii silite. În materialele dosarului prezentat astăzi de executorul judecătoresc, există doar proces verbal de conciliere a părţilor din 28 septembrie 2017, când fără ca noi să fim citaţi şi fără să fim noi prezenţi, executorul împreună cu reprezentantul creditorului au decis să aştepte să vadă cum va executa Jurnal de Chişinău Plus SRL hotărârea instanţei de judecată”, a declarat Dumitru Pavel.

De cealaltă parte, avocatul lui Candu, Iurie Mihalache, susţine că între el şi clientul său a existat o astfel de corespondenţă, pe care ulterior a expediat-o executorului judecătoresc.

„Cu referire la corespondenţa dintre domnul Andrian Candu şi mine, există fila extras din conversaţia avută pe poşta electronică dintre mine şi executorul judecătoresc Anatolie Bănărescu în care se regăseşte solicitarea în adresa mea a domnului Candu. Am solicitat în temeiul celor citate de domnul Candu, să intervină pentru a pune în executare în modul corespunzător hotărârea judecăţii”, a menţionat Iurie Mihalache.

Întrucât această conversaţie a avut loc mai devreme de data în care postul nostru a prezentat dezminţirea, avocatul Jurnal TV l-a întrebat pe apărătorul lui Candu de unde putea să ştie clientul său cum va fi executată hotărârea instanţei.

„În ziua de 3 octombrie, ora 19:35 a avut loc executarea la ştiri, la Mai pe scurt şi la 20:02 a avut loc în cadrul dezbaterilor. Consideraţi că domnul Candu ştia dinainte când o să fie executat sau au existat şi alte corespondenţe în care el îşi exprimă dezacordul cu executarea”, a mai spus Dumitru Pavel.

Mihalache a invocat că între el şi clientul său a existat şi o altă corespondenţă, pe care NU a anexat-o la dosarul de executor. Amintim că Andrian Candu a acţionat în judecată Jurnal TV după ce, în timpul unei emisiuni, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a declarat că în Olanda a fost intentat un proces, iar magistraţii de acolo au aplicat sechestre pe mai multe mijloace financiare care aparţineau companiei „OTIV-Prime Holding”, controlată de Vladimir Plahotniuc. În dosar figurează şi Candu ca pârât. În baza acestor declaraţii, Jurnal Trust Media a scris o serie de ştiri. Şeful legislativului pretinde că nu a participat la nicio tranzacţie, iar numele lui nu trebuia să apară la Jurnal.