11:23:41 18.04.2024
Stiri

Ghimpu este solidar cu Dodon contra lui Băsescu? „Legea noastră stabilește clar cine nu poate avea cetățenie”

Politică 25.01.2018 17:00 Vizualizări3098 Autor: Ziarul National
Ghimpu este solidar cu Dodon contra lui Băsescu? „Legea noastră stabilește clar cine nu poate avea cetățenie”


Liberalul Mihai Ghimpu pare să fie de acord cu decizia Judecătoriei Chișinău, filiala Botanica, care nu i-a dat câștig de cauză fostului președinte al României Traian Băsescu, în litigiul său cu președintele Igor Dodon, care i-a retras cetățenia R. Moldova. De asemenea, Ghimpu crede că Băsescu a făcut o „alegere proastă” că i-a preferat pe „trădători” (cu referire la Partidul Unității Naționale - n.r.) și nu pe Partidul Liberal.

„Nu știu ce se întâmplă în România și dacă are sau nu Traian Băsescu dosare penale, dar legea noastră stabilește clar cine nu poate avea cetățenie. Legea trebuie să fie lege. Chiar dacă va obține această cetățenie, nu cred că Băsescu va lăsa Parlamentul de la București și va veni la Chișinău. Imaginați-vă că vine domnul Băsescu în Parlament și puterea îi aparține PSRM și PD. Și? Unde-i Unirea? Nu contează astăzi mandatul de deputat în problema Unirii. Noi trebuie să facem ca să avem o majoritate unionistă în Parlament”, a declarat Ghimpu, ieri-seară, în unei emisiuni de la „TVC21”.

Liberalul a mai fost întrebat de ce crede că Băsescu a preferat să meargă alături de Anatol Șalaru și Ana Guțu, în detrimentul PL, care se declară partid unionist.

„Dar cui îi place Mihai Ghimpu? Multora le place cineva să se aplece, să se închine, să fie frate mai mic. Nu am avut nimic cu domnul Băsescu. Este alegerea dumnealui, dar este o alegere proastă, pentru că s-a dus cu cei care au trădat PL. Și eu, și colegii mei nu o să mergem niciodată cu ei alături. Între Ghimpu și Băsescu este mare diferență. Unirea trebuie să o facem noi de aici, dar nu Băsescu de la București”, a adăugat liberalul.

De asemenea, Mihai Ghimpu s-a referit și la declarația fostului președinte al României, care a estimat că Unirea s-ar putea face peste 20 de ani.

„În 20 de ani, noi murim ca națiune. Alegerile din 2022 trebuie să aibă un Parlament unionist”, a precizat liderul PL.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md