Și-a făcut un permis de conducere falsificat contra sumei 300 de euro, iar acum va fi pedepsit penal

25 ianuarie 2018, ora 17:20

Incidentul a fost înregistrat astăzi, 25 ianuarie, când printre pasagerii rutei regulate „Moldova – Italia” s-a prezentat un bărbat de 21 de ani, locuitor al satului Cetireni, raionul Ungheni. În timpul verificării documentelor de călătorie, polițistul de frontieră a luat decizia de a extinde controlul asupra tânărului, având suspiciuni în comportamentul acestuia, dar și în baza unei analize de risc.

Urmare, în buzunarul hainei groase a cetățeanului, s-a depistat permisul de conducere, eliberat de autoritățile române pe numele persoanei date. Vizibil acesta prezenta semne vădite de falsificare, fapt ce a impus examinarea tehnică a documentului, care a relevant ipoteza angajatului Poliției de Frontieră. Despre falsul descoperit cetățeanul nu a putut oferi date exacte privind obținerea permisului, motivând că și-a perfectat actul contra sumei de 300 euro cu ajutorul unei persoane necunoscute.

Cu privire la cele constatate, permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre expertiză. Persoana documentată și-a continuat călătoria.

În cazul că se dovedește vinovăția tânărului, riscă conform art.361 al. (1) CP al RM, amendă în mărime de până la 650 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram