(video) Maria Avram, membră a Consiliului Național al Elevilor: „Împreună suntem mai puternici decât orice membru al administrației sau ministerului”

maria

Consiliul Național al Elevilor este o structură formată din 38 de elevi din toată țara, care reprezintă interesele elevilor din fiecare regiune din țară și luptă pentru ca inițiativele lor să fie auzite de autorități. Municipiul Chișinău este reprezentat în cadrul acestei structuri de Maria Avram, elevă în clasa a XII-a, la liceul Academiei de Știință a Moldovei.

Am mers să aflăm de la tânără ce presupune să reprezinți interesele colegilor tăi, ce putere de decizie are CNE asupra deciziilor luate în sistemul educațional și de ce este atât de important ca elevii să participe la autoguvernarea școlii din care fac parte și, nemijlocit, la politicile de educație din țară.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului „Creșterea rolului părinților și comunităților în guvernarea educației”, implementat de Institutul de Politici Publice și are drept scop creşterea rolului părinţilor, comunităţilor locale şi organizaţiilor societăţii civile în guvernanţa învăţământului general în vederea democratizării vieţii şcolare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente