Primarul satului Puhoi, Petru Frunze, spune că întâlnirea de săptămâna trecută cu ministrul Chiril Gaburici a fost una zadarnică. Oricum, oficialii nu au soluţionat problema, din cauza că la mijloc sunt interese financiare ale unor agenţi transportatori, care acum tranzitează localitatea, susţine primarul.

Sătenii sunt indignaţi şi spun că au devenit victime.

Tatiana Nogailîc a venit de la Roma, unde locuieşte de 17 ani. Femeia spune că de fiecare dată când vine în satul de baştină vede oamenii chinuiţi, care nu au elementar un transport public.

Secretarul de stat în domeniul transportului spune că săptămâna trecută, când s-a întâlnit cu oamenii din Puhoi, aceştia aveau la dispoziţie şapte curse directe spre Chişinău, iar acum au 12.

Sătenii spun însă că nu sunt operate nici cele şapte curse şi nici cele cinci suplimentare.

Localnicii nemulţumiţi au mers la Agenţia Naţională Transport Auto unde au cerut ca să le fie întoarse plăcuţele cu numerele de înmatriculare ale autocarului procurat din banii lor, care au fost ridicate de inspectori.

Reprezentanţii de la Agenţia Naţională Transport Auto spun că plăcuţele au fost ridicate legal după mai multe petiţii parvenite de la agenţii transportatori, care tranzitează localitatea.

Autorităţile locale împreună cu locuitorii au mers şi la Guvern unde consilierul premierului Pavel Filip le-a promis că va monitoriza situaţia creată. Dacă problema nu-şi va găsi o soluţie, oamenii din Puhoi ameninţă cu blocarea drumului din sat.