Cazare gratuită și posibilitatea de reintegrare socială pentru persoanele fără adăpost

poză simbol
Foto: primarie6.ro

Persoanele fără un loc de trai vor putea beneficia de cazare gratuită și vor primi asistență pentru reintegrarea socială. Aceasta prevede Regulamentul privind organizarea și funcționarea Serviciului de adăpost de noapte, adoptat în cadru ședinței de astăzi a Guvernului.

Pe lângă cazarea, hrană și haine gratuite, persoanele fără adăpost vor putea primi primul ajutor medical, dar și suport în obținerea actelor de identitate și angajarea în câmpul muncii.

Serviciile sociale vor fi create pe teritoriul țării, în funcție de necesităţile identificate și vor avea o capacitate de până la 70 de beneficiari pentru perioada caldă a anului și de maxim 100 de beneficiari în sezonul rece. Perioada de ședere începând cu luna aprilie și până în luna octombrie va fi de la ora 20.00 până la ora 7.00, iar pentru perioada noiembriemartie, de la ora 18.00 până la ora 7.00. În funcţie de categoria de beneficiari, poate fi stabilit un program de ședere cu regim individual, inclusiv cu posibilități de ședere în timpul zilei.

Cheltuielile ce ţin de organizarea şi funcţionarea Serviciului adăpost de noapte pentru persoanele fără adăpost vor fi suportate de către fondatori, iar costurile serviciilor prestate se estimează la circa 4300 lei lunar pentru fiecare beneficiar.

În prezent servicii pentru acordarea suportului persoanelor fără adăpost activează în municipiile Chişinău și Bălţi şi în orașul Ungheni.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente