22:18:55 19.04.2024
Stiri

STRATEGIE electorală nouă pentru PD. Cine e principalul INAMIC al formațiunii și cu cine sunt dispuși democrații să facă o COALIȚIE

Politică 23.01.2018 19:20 Vizualizări2199 Autor: Ziarul National


STRATEGIE electorală nouă pentru PD. Cine e principalul INAMIC al formațiunii și cu cine sunt dispuși democrații să facă o COALIȚIE

Partidul Democrat (PD) susține că va veni cu o abordare nouă de guvernare, care nu este orientată spre războaie politice sau spre lupta cu alte partide, concentrându-se pe interesele cetățenilor. Cel puțin, așa declară liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru deschide.md.

„Este o abordare pragmatică și cu un obiectiv foarte clar asumat. Principalul inamic al PD este reprezentat de problemele din ţară, acumulate în ani şi ani de instabilitate politică, coaliţii complicate, orgolii, luptă pentru putere, probleme acumulate inclusiv de reprezentanţi ai partidelor care sunt astăzi în opoziţie, dar nu cu mult timp în urmă au fost la putere. Noi cu asta trebuie să ne luptăm ca partid, să rezolvăm problemele care sunt, să îi impulsionăm pe colegii din Guvern şi Parlament să acţioneze activ pe această direcţie”, a menționat Plahotniuc.

Acesta a promite că în viitorul apropiat va fi prezentat un plan de acțiuni pentru anul electoral 2018, care va avea la bază prioritățile anunțate deja și evitarea polemicilor politice. „De la PD să vă aşteptaţi la o implicare puternică în rezolvarea problemelor cu care se confruntă ţara, la mai puţină polemică politică, la evitarea războaielor politice. Vom reacţiona doar punctual atunci când vom considera necesar să punctăm public anumite acuzaţii false la adresa noastră, ne vom apăra colegii atacaţi pe nedrept. Partidul nostru este format dintr-o echipă unită şi puternică”.

De asemenea, liderul PD a spus că formațiunea pe care o conduce e dispusă să facă alianțe postelectorale cu partidele de dreapta, chiar dacă unii lideri de partid spun că nu vor coaliza cu în viitorul Parlament, pentru a menține cursul proeuropean.

„Nu vrem să comentăm sau să polemizăm pe seama declaraţiilor pur electorale ale unor partide de dreapta din opoziție, care au mesaje doar despre ce nu vor face, fără însă a le spune oamenilor ce vor face pentru ei. Credem că aceste discuţii trebuie să fie reluate după alegeri. Poziţia noastră strategică rămâne fermă pe linia votată de către Consiliul Politic”, a conchis Vlad Plahotniuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md