Câştigător de două ori a „Balonului de Aur”, Ronaldo s-a retras din activitatea de fotbalist în 2011, după o serie de accidentări, ce părea interminabilă, după care, o perioadă, a activat în cadrul companiei „Sports Marketing”. Acum, la şapte ani de atunci, fostul atacant a decis că este momentul să revină în sportul care l-a făcut celebru.

Într-un interviu acordat celor de la „Folha de Sao Paulo”, fostul jucător al celor de la Real Madrid a spus că nu este implicat acum în nicio funcţie de conducere, dar a insistat că este înnebunit de perspectiva de a conduce un club de fotbal.

„Ar fi o mare onoare pentru mine să ajung într-o zi preşedinte al unei fundaţii din Brazilia, dar până atunci vreau să trăiesc exeperienţa de a conduce la un club mare”, a spus brazilianul.

Ronaldo a mai subliniat faptul că este interesat de achiziţionarea unui club fie din a doua ligă spaniolă, fie din cea engleză, pe care să-l transforme mai apoi într-unul de prestigiu.

”Mă gândesc să cumpăr un club din a doua divizie a Spaniei sau a Angliei. Vreau să fac ceva inovativ. Cred că sunt pregătit pentru provocare”, a mai precizat Ronaldo.