02:04:57 29.03.2024
Stiri

Concluzia unui JURNALIST rus: „Federația Rusă PIERDE CONTROLUL asupra R. Moldova”. Dodon este numit „IUDA”

Politică 22.01.2018 20:21 Vizualizări1928 Autor: Ziarul National
Concluzia unui JURNALIST rus: „Federația Rusă PIERDE CONTROLUL asupra R. Moldova”. Dodon este numit „IUDA”


Cu doar două luni înaintea celui mai important eveniment al anului din Rusia, alegerile prezidenţiale, unii jurnalişti de la Moscova sunt mai mult preocupați de scrutinul parlamentar din R. Moldova în 2018. Mai exact, site-ul regnum.ru a publicat un articol în care se încearcă a face o radiografie a situaţiei politice de la Chişinău.

Principala ţintă a autorului, Serghei Ortiomenko, este președintele Igor Dodon şi liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc. Primul este catalogat ca „un plan eşuat al curatorilor de la Moscova”, iar Plahotniuc – om „de încredere al Occidentului”.

În articol este atacat şi vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin. În pofida faptului că Rogozin a fost „umilit” de autoritățile de la Chișinău, autorul materialului crede că vicepremierul rus continuă să-l susțină pe Igor Dodon.

Cei de la regnum.ru au publicat, cu o periodicitate uimitoare, aproape în fiecare zi, din octombrie anul trecut şi până în prezent, articole în care este vizată R. Moldova, regiunea transnistreană, concluzia fiind că Rusia pierde controlul în regiune.

Potrivit autorului articolului, Dodon este mână în mână cu liderul celei mai mari fracţiuni parlamentare de la Chişinău, Vlad Plahotniuc. Ce-i drept, în acelaşi material publicat pe site-ul regnum.ru, unicul salvator ar fi Renato Usatîi. Jurnalistul a uitat să amintească despre scandalul în care este implicat Usatîi în jurul dosarului privind atentatul asupra bangherului rus Gherman Gorbunţov. Dar şi despre faptul că Usatîi a rămas fără doi dintre oamenii din prima linie a partidului condus de el, şi anume viceprimarul de Bălţi, Igor Şeremet, şi Felix Grincu, activist care a participat la protestele violente organizate de liderii de opoziţie în faţa Parlamentului acum trei ani, ultimul declarând într-un interviu că Usatîi nu are oameni în echipă sa în cazul în care îşi doreşte să acceadă la guvernare.

Acest material din presa rusă este publicat la puțin timp după ce președintele Parlamentului, Andrian Candu, a promulgat legea antipropagandă, votată la finele anului de Legislativul de la Chișinău. Legea, care urmează să intre curând în vigoare, vine să excludă din spațiul informațional al R. Moldova buletinele de știri și emisiunile TV propagandistice, produse la Moscova. Legea care urmează să intre în vigoare la începutul lunii februarie a putut fi promulgată doar după suspendarea președintelui prorus Igor Dodon de către Curtea Constituțională, fapt care a trezit nemulțumirea Kremlinului și a partidelor proruse de la Chișinău, inclusiv a lui Usatîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md