Bitcoinul și alte criptomonede ar putea scădea puternic, în continuare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bitcoin şi alte criptomonede au trecut printr-o săptămână de volatilitate extremă, în timp ce acţiunile în vederea reglementării criptomonedelor din China, Franţa şi Germania au adâncit şi mai mult îngrijorările din urma anunţului Coreei de Sud că este posibil să interzică exchange-urile de monede virtuale, scrie Seeking Alpha.

Este posibil ca implicaţia Chinei în reglementarea criptomonedelor să fie mică, în comparaţie cu a altor ţări din Asia sau din Vest. Acţiunea Băncii Chinei de a încerca să prevină finanţarea a tot ce ţine de criptomonede va reduce, cel mai probabil, cererea de pe această piaţă şi demonstrează cum controlul criptomonedelor poate fi implementat relativ eficient.

Franţa şi Germania este posibil să înainteze o propunere în 2018 către G20, pentru un efort la nivel mondial în vederea reglementării pieţei, ceea ce ar crea un peisaj al monedelor virtuale fundamental diferit de cel actual.

SUA încă nu şi-a declarat poziţia în legătură cu vreo acţiune de reglementare a criptomonedelor, însă dacă o va face, acest lucru va arunca piaţa criptomonedelor într-o şi mai violenta volabilitate.

După zvonul conform căruia Coreea de Sud ar interzice exchange-urile, Franţa anunţă public că începe procesul de elaborare a legislaţiei care va reglementa piaţa criptomonedelor.

Banca Centrală a Chinei a emis un ordin prin care instituţiilor financiare din ţară li se interzice să mai finanţeze toate activităţile legate de criptomonede, aceasta fiind o înăsprire şi completare a interdicţiei din 2017 privind ICO-urile şi tranzacţionarea criptomonedelor în China, chiar dacă acestea se mai practică pe pieţele negre şi gri, conform The Wall Street Journal.

Elveţia s-a aşezat de partea susţinătorilor fenomenului cripto. Această ţară a fost leagănul multor experimente cu criptomonede şi sisteme blockchain, acesta fiind probabil un factor pentru care guvernul Elveţiei se declară de acord cu tehnologia.

Monedele virtuale au ajuns la o atât de mare capitalizare de piaţă, volatilitate ridicată şi interes public, încât reglementarea acestora va veni inevitabil. Natura legislaţiei probabil că va varia de la o naţiune la alta.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...