12:09:16 29.03.2024
Stiri

Anatol Șalaru: „Traian Băsescu își va recupera, cu siguranță, cetățenia R. Moldova”

Politică 22.01.2018 18:30 Vizualizări1619 Autor: Ziarul National
Anatol Șalaru: „Traian Băsescu își va recupera, cu siguranță, cetățenia R. Moldova”


Președintele executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, califică drept „act de injustiție” decizia de astăzi a Judecătoriei Chișinău de a respinge cererea lui Traian Băsescu împotriva lui Igor Dodon, prin care solicita anularea decretului de retragere a cetățeniei R. Moldova fostului președinte din România.

Anatol Șalaru se arată convins că Traian Băsescu, președintele de onoare al PUN, își va recupera cetățenia moldovenească „peste un timp oarecare”.

„Decizia Judecătoriei Botanica de a respinge solicitarea de anulare a decretului prin care Igor Dodon i-a retras cetățenia președintelui Traian Băsescu nu este definitivă și ea dovedește că în Republica Moldova injustiția creeaza adevărate anomalii. Președintele Traian Băsescu, peste câteva luni sau peste un timp oarecare, își va recupera, cu siguranță, cetățenia Republicii Moldova. Lupta lui Traian Băsescu în Republica Moldova nu va înceta, indiferent câte decrete va semna Igor Dodon. Unirea unui neam nu a stat și nu va sta niciodată în decretele semnate de slugile Moscovei. Unirea este dreptul nostru și ea depinde doar de noi, românii basarabeni, nu de Igor Dodon”, a comentat Șalaru pe Facebook.

Amintim că Judecătoria Chișinău, filiala Botanica, a respins astăzi solicitarea lui Traian Băsescu, pe motiv că ar fi neîntemeiată. Fostul președinte al României, prezent la ședința de judecată, a declarat că îi este greu să înțeleagă motivele unei asemenea decizii și a anunțat că va discuta cu avocatul despre contestarea acesteia în instanța ierarhic superioară.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md