/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Nu există libertate în fața „GBC”. Poliția spune că agenții au somat „legal” jurnalistele „ZdG”

22 ianuarie 2018, ora 18:44

Deși au anunțat anterior că vor face publice rezultatele investigațiilor în cazul incidentului din apropierea clădirii GBC, oamenii legii le-au oferit un răspuns jurnaliștilor de la „Ziarul de Gardă” abia după ce aceștia au expediat o solicitare oficială.

„Răspunsul a fost că nu au fost stabilite circumstanțe sau acțiuni care ar demonstra că persoanele respective ar încălca legislația”, a declarat Marina Ciobanu, reporter ZDG.

În răspunsul oficial, șeful Inspectoratului de Poliție Centru scrie că „nu s-a constatat să fi fost altercații sau folosite expresii injurioase în adresa reporterilor”.

„În acea zi au fost formulate din partea agenților de pază, care s-au dovedit a fi agenții companiei Argus, amenințări verbale la adresa noastră, lucru pe care nu-l consider tocmai plăcut pentru jurnalist sau care, ulterior, pot pune sub semnul întrebării siguranța activității jurnalistice”, a adăugat Marina Ciobanu.

Incidentul a avut loc în octombrie 2017, în momentul în care două jurnaliste de la „Ziarul de Gardă” au fost somate de trei agenți de pază să nu filmeze în direcția clădirii.

„- Dacă filmezi, poftim, vă rog în partea aceasta.
– De ce?
– De atâta.”

Ulterior, mai multe organizații de media, jurnaliști și unii politicieni au organizat un flashmob în fața clădirii care adăpostește o parte din afacerile liderului PDM, cu mesajul „Jurnaliștii nu se lasă intimidați!”. Democrații spuneau atunci că „au solicitat investigarea cazurile respective, ca asemenea incidente să nu se mai repete”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram