(LIVE VIDEO) Zeci de mii de oameni protestează în toată România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un protest faţă de modificarea legilor justiţiei, a Codurilor penale, precum şi faţă de introducerea Declaraţiei 600, a început la ora 18:00 în Piața Universității din București. Zeci de mii e oameni sunt în stradă la această oră în capitală și toată România.

21:00: 60 de mii de români au participat doar la București la protest în jurul orei 21:00, când manifestația și-a atins apogeul.

19:50: În jur de 40 de mii de oameni sunt în acest moment în stradă la București. Aceștia mărșăluind pe străzile capitalei. Protestatari sunt și în Cluj, Timișoara, Iași sau Sibiu.

19:10: Potrivit Realitatea TV, la această oră sunt peste 20 de mii de oameni în piață, chiar dacă forțele de ordine au încercat să blocheze accesul protestatarilor, blocând metroul.

18:50: La această oră sunt peste 10 mii de oameni la protest. Au avut loc și ciocniri între protestatari și jandarmi, după ce forțele de ordine au îngrădit accesul manifestanților.

18:00: Peste 20 de mii de români și-au anunțat prezența la manifestație, la ora începerii protestului în piață fiind în jur de 2 mii de oameni, potrivit presei române.

Oamenii s-au mobilizat pe Facebook nemulţumiţi de modificările aduse legilor Justiţiei şi Codurilor Penale. Protestatarii au venit din toate colţurile ţării- din Sibiu, Braşov, Iaşi, Timişoara sau Constanţa. Au plecat încă de dimineaţă spre capitală cu maşini, trenuri sau chiar pe jos.

Mobilizarea protestarilor a scos în stradă şi efective impresionante de jandarmi. Iar primele contre au apărut deja între jandarmi şi suporterii care au ajuns în Gara de Nord în urmă cu puţin timp şi care şi-au manifestat gălăgios nemulţumirile, relatează Digi24.

3. 000 de jandarmi sunt pregătiţi să intervină, în această seară, la protestul organizat la kilometrul zero al Bucureştiului. Aproape 400 sunt deja în Piaţa Universităţii, unde au început să vină oameni încă de acum câteva ore.

În 18 ianuarie s-a împlinit un an de la declanşarea celor mai mari proteste din România, de după Revoluţie, care au scos în stradă sute de mii de oameni, imaginile cu luminile telefoanelor din Piaţa Victoriei făcând înconjurul lumii. Manifestaţiile au început la două săptămâni de la învestirea Guvernului PSD-ALDE condus de Sorin Grindeanu, fiind declanşate de intenţia Guvernului de graţiere a unor pedepse şi de modificare a Codurilor penale. Dacă în prima zi, 18 ianuarie, au ieşit în stradă în jur de 5.000 de oameni, dintre care aproximativ 4.000 în Capitală, în următoarele zile protestele au luat amploare în toată România, mai ales după adoptarea de către Guvern, în noaptea de 31 ianuarie, a OUG 13 privind modificarea Codurilor penale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...