Motivul inedit pentru care în Elveţia a devenit ILEGAL să fierbi crustacee vii
Bucătarii care gătesc homari vii pe teritoriul Elveţiei vor fi amendaţi. Guvernul acestei ţări a emis o serie de legi care se referă la protecţia animalelor şi printre acestea a fost inclusă şi soarta crustaceelor.
Legea specifică faptul că importatorii nu mai au voie să transporte crustaceele pe gheaţă sau în apă îngheţată, ci trebuie să le ţină în mediul lor natural. De asemenea, nu mai pot fi fierţi fără să fie ameţiţi înainte de a fi fierţi. Crustaceele vor trebui ucise mai întâi prin şocuri electrice şi de-abia apoi vor putea fi gătite.
Până acum se credea că homarii nu simt durerea pentru că au creier şi un sistem nervos foarte simplu. Studii recente au demonstrat contrariul, ceea ce i-a făcut pe legiuitorii elveţieni să se gândească mai bine la suferinţele crustaceelor.
O lege asemănătoare a intrat în vigoare şi în Italia unde restaurantelor li se interzice să mai ţină crustacee vii pe pat de gheaţă înainte de a le găti.
Legea intră în vigoare la 1 martie 2018.
Sursa: gustarte.ro
Autoritățile R. Moldova, ajutate de 14 Înalți Consilieri UE în procesul de reforme și de integrare europeană: Jumătate dintre aceștia sunt din România
VIDEO // Noi CIRCUMSTANȚE în cazul fetei de 19 din Orhei, care a dispărut fără urmă acum o săptămână. Poliția a extins căutările și în raionul Telenești
DECLARAȚII // „Pe cât de atractivă pare lumea rusă la televizor, pe atât de urâtă este în realitate, când vine pe străzile noastre”; „Ne așteaptă un exercițiu important în luna octombrie, care este inclusiv despre dorința noastră de a trăi în pace”