02:38:38 29.03.2024
Stiri

PROIECT-PILOT // „Apă-Canal Chișinău” va factura DIRECT serviciile de apă și canalizare pentru 12 blocuri din capitală

Social 20.01.2018 14:10 Vizualizări1768 Autor: Ziarul National
PROIECT-PILOT // „Apă-Canal Chișinău” va factura DIRECT serviciile de apă și canalizare pentru 12 blocuri din capitală


S.A. „Apă- Canal Chișinău” a lansat un proiect-pilot în cadrul căruia vor fi deschise conturi personale pentru facturarea apei potabile direct cu consumatorii a 12 blocuri locative din municipiul Chișinău. Aceștia ar putea să primească facturi directe de la furnizor în luna martie, pentru apa consumată în februarie 2018.

Potrivit directorului general al S.A „Apă-Canal Chișinău”, Veronica Herța, decizia inițierii acestui proiect a fost luată în urma mai multor solicitări parvenite din partea locatarilor, dar și pentru a minimaliza diferența dintre volumul înregistrat la contorul comun din bloc și cel al consumatorilor.

Proiectul-pilot va începe să funcționeze săptămâna viitoare, iar blocurile ai căror consumatori vor beneficia sunt cei de pe șos. Hâncești nr. 58/1, bd. Cuza Vodă nr. 39/2, 31,33, Drumul Viilor nr. 28, Gh. Asachi nr. 61, Ion Nistor nr. 28B, bd. Grigore Vieru nr 25, 5, Armenească nr.61, Grădinilor nr. 21 și un bloc din orașul Vadul lui Vodă de pe str. 31 August nr. 29.

Gestionarii blocurilor de comun acord cu Operatorul trebuie să perfecteze pachetul de acte, anexând informația de la Î.M. „Infocom” ce conține numărul de apartamente, numele, prenumele proprietarului, numărul telefonului de contact, numărul de persoane domiciliate și luate la evidență pe fiecare apartament, indicațiile precedente și curente ale apometrelor, informația privind verificarea metrologică de stat a fiecărui contor de apă, sau volumul calculat pe normă în cazul lipsei contoarelor.

Totodată, gestionarii vor trebui să prezinte acordul de la fiecare proprietar pentru deschiderea contului personal și facturarea serviciilor, cu indicarea exactă de repartizare a diferenței de volum.

De menționat că, dacă cererile nu vor fi acumulate în proporție de 100%, atunci reprezentanții furnizorului de apă vor merge cu o înștiințare prealabilă la proprietarii apartamentelor și vor selecta pachetele de documente necesare, totodată verificând și nodurile de evidență. Ulterior, pe contoarele care vor corespunde cerințelor tehnice va fi aplicat sigiliu și întocmit un act contrasemnat de ambele părți sau va fi eliberată o prescripție pentru înlăturarea neajunsurilor depistate cu indicarea termenului de îndeplinire.

După ce va fi finisat întregul set de măsuri și înlăturate toate neajunsurile tehnice, controlorii vor verifica periodic apometrele luate la evidență din cele peste 712 apartamente preconizate din blocurile menționate. Apoi, datele colectate vor fi prelucrate, verificate și introduse în baza de date a „Apă-Canal Chișinău”, care va elibera consumatorilor facturile de plată pentru apa consumată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md