/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Șeful Poliției Capitalei, Corneliu Groza, „anchetat” de superiori în dosarul Braguța

missing
19 ianuarie 2018, ora 18:09

– Da, a fost inițiată ancheta.
– Și în privința domnului Groza este ancheta?
– Și în privința dumnealui. Eu cred că la baza acestora stă prezumția nevinovăției. Se va expune judecata definitiv și atunci vor fi luate deciziile de rigoare”, a declarat Alexandru Jizdan, șef al IGP.

Săptămâna trecută procurorii au expediat în instanța dosarul a 13 polițiști angajați ai Izolatorului de detenție provizorie, fiind acuzați de tratament inuman în raport cu tânărul Andrei Brăguță.

Potrivit rechizitoriului, oamenii legii au văzut că tânărul avea un comportament inadecvat, era gol și a dormit pe podeaua din beton, dar nu au întreprins nici o măsură, iar acest lucru a condus la îmbolnăvirea deținutului.

În timpul audierilor, unii polițiști au spus că atât șeful poliției Capitalei, Corneliu Groza, cât și adjunctul său, au știut despre starea tânărului. Andrei Brăguța a fost reținut de inspectorii de patrulare în august 2017 după ce s-a opus somațiilor acestora, iar la 10 zile după arest, a decedat în penitenciar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram