11:49:08 24.04.2024
Stiri

DOC // Un pretor din Chișinău a DEMISIONAT: „Nu am cum să reprezint un primar nelegitim”

Social 19.01.2018 15:20 Vizualizări1900 Autor: Ziarul National
DOC // Un pretor din Chișinău a DEMISIONAT: „Nu am cum să reprezint un primar nelegitim” facebook


Pretorul sectorului Centru al municipiului Chișinău, Oleg Poiată, care recent a avut un schimb de replici dure cu primarul interimar Silvia Radu, a demisionat astăzi din funcție. Acesta, care ocupa și funcția de director interimar al Direcţiei Generale Transport Public si Căi de Comunicaţie, a motivat că nu poate să „reprezinte interesele unui primar nelegitim”.

„Comunic despre depunerea cererii de demisie din funcţia de pretor al sectorului Centru al municipiului Chișinău, având în vedere că actuala conducere a primăriei nu este legitimă și reprezintă o uzurpare a funcției de primar general al municipiului Chişinău, care trebuie să fie ales de cetățeni prin vot sau, în caz de interimat, desemnat de Consiliu Municipal, de asemenea, prin vot. Luând în considerare că pretorul de sector este reprezentantul primarului în teritoriu, nu am cum să reprezint un primar nelegitim”, scrie în cererea de demisie a lui Poiată.

Primarul interimar al mun. Chișinău, Silvia Radu, l-a dat afară de la o ședință care a avut loc pe 27 noiembrie 2017 pe Oleg Poiată, şef al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie a capitalei. Silvia Radu s-a declarat nemulțumită de faptul că Poiată ar fi prezentat „o listă de probleme” în locul unui plan privind fluidizarea traficului rutier, așa cum i-a cerut primarul interimar.

Citește și: Silvia Radu a dat AFARĂ de la ședință un șef de direcție: „Ieșiți afară de aici! Sunteți surd? Eu sunt șeful Dvs.!”

Peste doar trei zile, Poiată a fost demis din funcție. „Așa gen de dispoziție poate să emită numai domnul primar Dorin Chirtoacă, nu doamna Silvia Radu. O să vedem ce o să fie mai departe. Conform dispoziției, eu trebuie să revin în funcția de pretor. A fost abrogată dispoziția de detașare, deși perioada dispoziției era până la clarificarea problemei cu fostul director și acum a fost abrogată dispozitia domnului primar, deși doar domnul Chirtoacă putea să o abroge. Acum rămân în funcția de pretor când mă întorc la serviciu. Nu cunosc motivele, eu presupun că e continuarea abuzului de luni pe care l-ați văzut la ședință. Eu am cerut să mi se asculte punctul de vedere, dar nu s-a ascultat și nu înțeleg. Timpul o să arate”, a comentat atunci Poiată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md