Actualitate

Zeci de elevi şi profesori au fost premiaţi la Gala tinerelor talente, ediţia 2017

Solicitat de agenţie, secretarul de stat pentru cultură, Andrei Chistol, a menţionat că acest eveniment are drept scop susţinerea şi motivarea elevilor şi profesorilor din instituţiile de învăţământ artistic care s-au remarcat pe parcursul anului 2017, obţinând premii la concursurile şi festivalurile din ţară şi la cele de peste hotare. „Prin intermediul acestui concurs să-i încurajăm pe copii să frecventeze şcolile de artă, să participe la concursuri naţionale şi internaţionale, să contribuie la dezvoltarea şi promovarea culturii noastre la nivel naţional şi european”, a precizat Andrei Chistol.

Potrivit oficialului, selecţia laureaţilor a fost efectuată de către două comisii şi în strictă conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la modul de stimulare financiară a copiilor din instituţiile de învăţământ artistic general şi profesional tehnic, aprobat prin ordinul Ministrului Culturii nr. 386 din 30 decembrie 2016. Prima epată de selecţie a avut loc în cadrul instituţiei, iar a doua – în cea a ministerului.

Tudor Cucer, elev la Şcoala de muzică din Drochia, unul dintre premianţi, a afirmat că în ultimii doi ani a reuşit să participe la diverse concursuri naţionale, interpretând muzică clasică la pian. El a spus premiul obţinut din partea ministerului îl încurajează să meargă mai departe şi să participe şi la competiţii internaţionale.

În cadrul manifestării, elevi de la liceele de muzică „Ciprian Porumbescu” şi „Serghei Rahmaninov”, Şcoala de Arte „Alexei Stârcea”, Centrul de Excelenţă în Educaţie Artistică „Ştefan Neaga” din Chişinău şi Colegiul de Arte „Nicolae Sulac” din Soroca au susţinut un recital de muzică clasică.

Fondul de premiere al Galei tinerelor talente a constituit 180 mii de lei. În total, de premii în valoare de 1500-1800 lei au beneficiat 46 de elevi, 43 de profesori, iar patru grupuri de creaţie au primit câte 3000 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *