(FOTO și VIDEO) Republica Moldova, în zăpadă: Zeci de drumuri sunt blocate și sute de localități, fără curent

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Din cauza ninsorilor, la moment, se circulă cu dificultate pe porțiunile de trasee Anenii Noi –Căușeni – Ștefan Vodă, Veșneovca – Cantemir, Vulcănești – Cahul – Taraclia , Leova – Cantemir, iar circa 170 de localități rămân, în continuare, fără energie electrică.

Pe parcursul nopții salvatorii și pompierii au intervenit pentru deblocarea mai multor mijloace de transport înzăpezite în apropiere de localitățile Troița Nouă, Geamăna, Varnița , Delacău, Ciobanovca, raionul Anenii Noi.

Aici de către angajații IGSU au fost deblocate peste 100 unități de transport.

De acțiunea salvatorilor a fost nevoie și în apropiere de localitatea Coșcalia și Chircăiești din raionul Căușeni. Pompierii au deblocat din nămeți două autobuse cu oameni inclusiv un grup de 15 copii care urma să ajungă la școală.

Conform informațiilor IGSU, 400 de angajați au efectuat lucrări de tracțiune și deblocare a autoturismelor, efectuând 121 de intervenții în raioanele Șoldănești, Telenești, Rezina, Orhei, Căușeni, Anenii Noi, Dubăsari, Criuleni, Comrat, Taraclia, Drochia, Soroca, Florești și mun. Chișinău.

Pe parcursul nopții au activat cele 3 celulele de crize instituite în subdiviziunile de nord, sud și centru.

Conform informațiilor furnizate de distribuitorii de energie electrică către ora 6.00 mai rămâneau deconectate de la curent 166 de localități din 15 raioane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...