Actualitate

Jurnalista rusă întoarsă la Moscova a revenit în Moldova, la invitaţia lui Dodon

Informaţia a fost confirmată pentr Point.md de către purtătorul de cuvând al Poliţiei de Frontieră.

„Este corectă informaţia. Aseară, aproximativ la ora 01:00 a venit cu cursa Moscova-Chişinău. Pe lângă documentele de călătorie, a prezentat şi scopul călătoriei. Dumneaei avea chiar invitaţia de la Igor Dodon”, a declarat Raisa Noviţchi pentru Point.md.

Amintim că prezentatoarea emisiunii „Totalurile săptămânii” (Итоги недели), Irada Zeynalova, la prima încercare de a intra în Republica Moldova, nu a putut confirma prin documente scopul vizitei sale. Autorităţile mai spus că ea ar fi ajuns în Republica Moldova cu avionul Istanbul – Chişinău, după care a fost trimisă înapoi la Moscova cu prima cursă.

Ulterior, Igor Dodon a promis că o va invita personal pe Zeynalova la Chişinău.

„Eu am vorbit cu ea în această dimineaţă şi ne-am înţeles că va veni la Chişinău la invitaţia mea oficială, pentru a-i oferi un interviu”, a declarat Igor Dodon pentru agenţia de presă Ria Novosti.

În opinia şefului statului, este straniu că jurnalistei ruse i-a fost interzis accesul, pe fundalul afirmaţiilor premierului Pavel Filip că îşi doreşte îmbunătăţirea relaţiilor cu Federaţia Rusă.

„Astfel de paşi în mod evident nu vor contribui la relansarea dialogului cu partenerul nostru strategic, Federaţia Rusă”, a subliniat preşedintele.

Point.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *