Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Jurnalistei de la un post…

Jurnalistei de la un post TV al Kremlin-ului i-a fost permis accesul în Moldova, expertului ucrainean care luptă împotriva propagandei – nu

Spre deosebire de expertul ucrainean în lupta contra propagandei Roman Shutov, căruia i-a fost interzis accesul în R. Moldova pe Aeroportul Internațional Chișinău, jurnalista rusă Irada Zeynalova, care activează la postul NTV din Federația Rusă, canal TV apropiat Kremlinului, a reușit să intre pe teritoriul țării. La 16 ianuarie, polțiștii de frontieră au interzis, atât expertului din Ucraina, cât și jurnalistei din Rusia, să treacă hotarul pe motiv că nu au putut justifica scopul vizitei. În timp ce Roman Shutov, care urma să conducă o discuție despre combaterea propagandei externe, la invitația Ambasadei SUA în R. Moldova, a fost nevoit să amâne evenimentul, jurnalista rusă a ajuns, totuși, la Chișinău pentru a realiza un interviu cu președintele pro-rus Igor Dodon. 

Irada Zeynalova a publicat pe pagina sa de Facebook câteva fotografii alături de șeful statului pe care le însoțește de comentariul „din cea de-a doua încercare”.

Roman Shutov, directorul ONG-ului „Detector Media”, care a fost invitat de Ambasada SUA în R. Moldova pentru a vorbi despre combaterea propagandei externe, a anunțat că discuția va fi organizată prin skype, doar că într-o altă zi decât era stabilit anterior.

Roman Shutov

Astăzi, expertul, printr-un comentariu pe pagina sa de Facebook, s-a arătat nedumerit de decizia autorităților și a sugerat faptul că polițiștii de frontieră ar fi fost „convinși” de Igor Dodon să-și schimba decizia în privința jurnalistei ruse, iar aceasta a urcat la următoarea cursă pentru a reveni la Chișinău.

Roman Shutov a mai scris că a auzit că autoritățile d ela forntieră ar fi „legate cu Plahotniuc”. În acest context, Shutov s-a întrebat dacă „refuzul nu ar avea tangență cu acest lucru?”.

„Trebuie să o întreb pe ea ( Irada Zeynalova – n.r) cum este corect să comunici scopul vizitei, ca să-ți fie permisă intrarea. Dacă e să analizăm ceea ce s-a întâmplat, ea poate deja să facă acest lucru. ))”, a conchis Roman Shutov.

 

Citiți și

Cum justifică autoritățile interzicerea intrării în țară a expertului media pro european din Ucraina

Sursa foto antet: Irada Zeynalova/Facebook