/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO. DOC/ Maxim Lebedinschi, consilierul lui Dodon, cere SIS-ului să oprească avântul unionist la Ialoveni

18 ianuarie 2018, ora 19:11

În solicitarea depusă la SIS, Maxim Lebedinschi menționează că, prin acțiunile sale, președintele raionului Ialoveni atentează la securitatea statului. Prin urmare, el a cerut Serviciului de Informații și Securitate investigarea acțiunilor lui Anatolie Dimitriu.

Calificăm orice acțiune de promovare a acestui eveniment ca fiind o atentare la integritatea și independența statului Republica Moldova. În cazul în care acțiunile vor fi petrecute, cu siguranță vom interpela și organele Procuraturii”, a declarat Maxim Lebedinschi, consilier al președintelui Republicii Moldova.

Pe de altă parte, Anatolie Dimitriu a spus că nu se teme de ancheta SIS și că nu va renunța la evenimentele pe care le-a planificat. Iar președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco, a declarat că dimpotrivă, Igor Dodon este cel care atentează la integritatea statului.

Le este frică lor, socialiștilor, dar mie nu are de ce să-mi fie frică. 02:17-02:28Dacă cineva interpretează în felul lor, mai ales socialiștii, nu știu ce s-a întâmplat cu 100 de ani în urmă sau nu citesc istoria. 03:02-03:08 Dar noi vom merge înainte și tot ce ne-am planificat vom îndeplini”, a declarat președintele raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu.

Dacă este să vorbim despre integritatea Republicii Moldova, nu am fost noi cei care am mers cu liderul autoproclamat din regiunea separatistă transnistreană Krasnoselski. Nu am fost noi cei care au mers cu el să depunem flori la cei care au luptat împotriva cetățenilor Republicii Moldova”, a specificat Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale.

Cei de la SIS încă nu au spus ce vor face cu interpelarea lui Lebedinschi. În acest an se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Anterior, mai multe organizații unioniste din Republica Moldova au anunțat că vor organiza o serie de evenimente cultural-artistice pentru promovarea unirii Republicii Moldova cu România.

Primăria municipiului Iași și Academia Română au anunțat că vor dona Chișinăului un monument de 6 metri înălțime al Regelui Ferdinand al României, sub domnia căruia s-a înfăptuit Marea Unire.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram