/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO. VIDEO/ Au protestat la Guvern. Locuitorii din Puhoi au cerut autorităților o cursă până în sat

missing
17 ianuarie 2018, ora 18:51

După ce au protestat în sat, dis-de-dimineață, oamenii au venit, cu pancarte, în fața Guvernului. Ei cer să li se permită să beneficieze de transport direct din sat spre capitală. Protestatarii spun că au colectat singuri bani pentru procurarea a două microbuze la mâna a doua.

„Am pus noi bani, care și cât a putut, care 150 care 200. Și acum ele stau în garaj și ruginesc din cauza ambiției cuiva”.

„Noi dacă ne urcăm din sat toți stăm în picioare locuri nu sunt. Nu de mult s-a încărcat una de la Căinari, și când am dat să mă urc, am zis că mii rușine ca eu la 78 de ani să stau în picioare agățat de o bară”.

„Microbuzele circulă o dată și atunci nu la timpul convenit. Dacă ești în Chișinău și este seară și văd că au doar 3 pasageri atunci nu merge ca să ducă lumea, căci el nu are cu ce”.

Cristina este studentă în capitală și face zilnic naveta. Pentru ajunge la timp la ore, este nevoită să se trezească la ora 5:30. Tânăra spune că ajunge cu greu la ore, deoarece de fiecare dată microbuzele care trec prin sat sunt arhipline: „Locuri nici nu mă gândesc să am. Trebuie să visez să stau în picioare, căci ele uneori nici nu se opresc, iar dacă se opresc am norocul să stau într-un picior.”

Alături de protestatari a scandat și primarul satului Puhoi. După discuția avută cu ministrul Economiei, acesta a anunțat localnicii că problema va fi rezolvată în 7 zile.

„Noi intenționăm să luptăm până la capăt ca să fie deschise cursele, dar din ceea ce cunosc din opțiunile locuitorilor dacă până miercuri nu vor fi soluționate, oamenii sunt dispuși iarăși să protesteze mai mult decât atât să închidă strada”, spune Petru Frunză, primarul satului Puhoi.

Pe de altă parte, secretarul de stat al ministerului Economiei, Serghei Bucataru, susține că astăzi dimineață a fost personal la Puhoi, în fața protestatarilor și le-a explicat că „se caută soluții”. El s-a declarat surprins de faptul că localnicii au ținut să vină, totuși, să protesteze la Guvern. „Noi am discutat atât cu administrația publică locală, cât și cu localnicii. În mare parte am convenit asupra mecanismului de soluționare a acestor probleme. Am convenit cu locuitorii că în următoarea vizită voi prezenta viziunea ministerului”.

Problema transportului public la Puhoi este una veche. Locuitorii susțin că agentul economic, care presta servicii de transport, percepea tarife mari și nu oferea condiții normale pentru călători. Localnicii au anunțat că, dacă până miercurea viitoare problema nu va fi soluționată, protestele vor fi reluate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram