14:10:15 18.04.2024
Stiri

GATA cu „afacerile” foto și video din maternități? Decizia Ministerului Sănătății

Social 17.01.2018 15:05 Vizualizări4465 Autor: Ziarul National
GATA cu „afacerile” foto și video din maternități? Decizia Ministerului Sănătății SanoTeca


După scandalul provocat de cazul tinerei care a fost lăsată să avorteze singură în WC-ul Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, pe rețelele de socializare a izbucnit altul legat de faptul că mămicile ar fi practic obligate în unele maternități din R. Moldova ca să cumpere servicii video și foto destul de costisitoare, fiind duse intenționat, la externare,prin încăperi amenajate în acest scop.

Unele mămici au povestit că au trebuit să achite și 1 600 de lei pentru asemenea servicii, iar altele așa și nu au mai intrat în posesia imaginilor video promise.

Astăzi, la adresa Guvernului a fost trimisă o solicitare oficială ca asemenea servicii să fie interzise în maternități.





Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că s-a autosesizat din relatările mai multor mămici care vizează prestarea serviciilor de foto și video de către agenți economici privați în cadrul Institutul Mamei și Copilului și Spitalul Clinic Municipal Nr.1 din Chișinău și a constatat că faptele s-au adeverit, dar că ar fi vorba de „cererea părinților”.

„S-a constatat că există acest gen de servicii în cadrul instituțiilor menționate, doar că acestea au fost instituite la cererea părinților, motivând că nașterea unui copil este un eveniment important pentru mamă, cuplu, familie, rude etc.”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului

Totuși, ministerul susține că a cerut tuturor conducătorilor centrelor perinatale să amenajeze un spațiu special care va fi oferit gratuit părinților pentru organizarea individuală a evenimentului de externare.

„Institutul Mamei și Copilului s-a conformat solicitării și nu a prelungit contractul cu agentul economic care presta servicii de externare solemnă, iar în cazul Spitalului Clinic Municipal Nr.1, ministerul a adresat o scrisoare Consiliului Municipal, care este în calitate de fondator, să ia în calcul aceleași recomandări”, cităm din același comunicat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md