/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ „KROLL-2”, departe de procurori. BNM refuză să dezvăluie toate numele care apar în raport

missing
16 ianuarie 2018, ora 19:00

În răspunsul oferit postului nostru de televiziune, Banca Națională susține că: „Conform acordului cu compania „Kroll”, BNM urmează să prezinte lista de întrebări pe marginea raportului detaliat. După aceasta, Kroll va avea o perioadă pentru a furniza clarificările necesare sau informații suplimentare. Raportul final va fi transmis și organelor de anchetă din Republica Moldova, conform procedurii agreate cu compania „Kroll”, în cadrul misiunii „Kroll” la Chișinău, în timpul apropiat”.

După ce anterior premierul Pavel Filip a spus că a citit raportul Kroll 2, iar Banca Naționala a declarat pentru presă că documentul nu a fost trimis oficialilor din Moldova, acum responsabilii de la Bancă spun ca exclud orice scurgere de informații și refuză să investigheze modul în care prim-ministrul a obținut acces la raportul integral. De asemenea, BNM refuză să dezvăluie celelalte nume care apar în raport, iar unicul om care este menționat în sinteza Kroll, primarul de Orhei, Ilan Șor, spune că nu este de acord cu rezultatele raportului și că, în curând, vor apărea noi detalii.

– De ce în raportul Kroll 2 apare doar numele dumneavoastră?
– În curând veți afla totul la acest subiect
”, a declarat Șor.

BNM a publicat rezumatul raportului Kroll 2 pe 21 decembrie 2017. În document apare doar numele lui Ilan Șor și a cel puțin 77 de companii din „Grupul Șor” care ar fi fost implicate în extragerea banilor din sistemul bancar. În acest sens, avocații primarului de Orhei au spus că au atacat compania „Kroll” la Curtea Supremă din Londra.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram