(video) Detroit 2018: Premieră mondială – Acura RDX Prototype

Compania Acura, subdiziune a Honda care face maşini premium, a prezentat practic noua generaţie a SUV-ului compact RDX în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Modelul este deocamdată în stare de prototip pre-serie şi modificările de care dispune sunt numite cele mai ambiţioase din ultimii 10 ani!

Soluţii estetice pentru designul exterior au fost preluate de la conceptul Acura Precision, prezentat în 2016 la acelaşi salon auto. Implementat deja pe câteva sedanuri din gamă, acum producătorul a decis să-l aducă într-un alt segment. Interiorul însă este făcut pe baza conceptului Acura Precision Cockpit.

Formele SUV-ului sunt unele îndrăzneţe, atletice, designerii reuşind să-l facă destul de atrăgător. În faţă domină o grilă proeminentă a radiatorului şi faruri full LED Acura Jewel Eye. Pe partea laterală există mai multe linii care fac un relief frumos pe aripi şi portiere. Un design nou îl au şi oglinzile retrovizoare, iar portierele din spate sunt aproape egale în lungime cu cele din faţă.

Partea posterioară include nişte stopuri LED cu forme ascuţite, un design neobişnuit al uşii portbagajului, un pseudo difuzor şi două terminaţii ale eşapamentului.

Acura s-a lăudat că noul RDX este făcut 100% în Statele Unite ale Americii şi are la bază o nouă platformă care va fi utilizată doar pe automobilele companiei. Cea de-a treia generație a modelului RDX are un ecartament mai mare și are un ampatament cu 63.5 mm mai lung, comparativ cu cel al predecesorul său. Alte detalii despre șasiu nu au fost anunţate.

Sub capotă va avea un motor cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri DOHC VTEC Turbo. Cutia de viteze va fi una automată cu 10 trepte. Specificaţii detaliate despre unitatea de propulsie şi caracteristici dinamice nu au fost făcute publice deocamdată, însă presa occidentală speculează că ar putea fi vorba despre un motor instalat pe noul Honda Accord, dar care produce mai mulţi CP şi Nm.

Noul Acura RDX va fi disponibil pe piaţă şi cu un sistem modernizat de tracţiune integrală SH-AWD, cu funcţie de control al vectorului de tracţiune şi cu un nou diferenţial spate, capabil să prelucreze cu 150 de procente mai mult cuplu.

Printre alte dotări pe care le va avea noul RDX se numără: suspensie adaptivă cu patru regimuri de funcţionare (Sport, Sport+, Comfort şi Snow), acoperiş panoramic (cel mai mare din segment), scaune reglabile electric în 16 poziţii, sistem multimedia care rulează pe bază de Android pe un ecran de 10.2 inci cu rezoluţie Full HD, head-up display, touchpad pentru manipularea sistemului multimedia, sistem audio Acura ELS Studio 3D cu o putere de 710 waţi şi 16 canale, pachet complet de sisteme de protecţie şi asistenţă, etc.

Modelul Acura RDX a înregistrat cinci ani consecutivi de vânzări record și șapte ani consecutivi de creștere anuală a vânzărilor. Fiind unul din bestseller-urile mărcii, doar în 2017, peste ocean, s-au vândut 51.295 de exemplare.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/