Opera lui Vincent Van Gogh, mai bogată cu două noi desene, după ce acestea i-au fost atribuite pictorului olandez

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Numărul operelor artistice ale lui Vincent Van Gogh a crescut, după ce două noi desene au fost atribuite pictorului olandez, informează DPA. Desenul „Dealul Montmartre cu carieră de piatră”, datând din martie 1886, a fost confirmat ca aparţinându-i lui Van Gogh, a informat marţi, într-o declaraţie, Muzeul Van Gogh din Amsterdam. Descoperirea a făcut ca şi un alt desen din 1886, intitulat „Dealul Montmartre”, să fie atribuit tot lui Van Gogh după ce fusese anterior respins.

S-a constatat că între cele două lucrări există o „legătură inconfundabilă”, din perspectiva subiectului, mărimii, stilului, tehnicii şi materialelor folosite, se indică în declaraţie.

„Este o veste fantastică că aceste două desene pot să fie acum definitiv adăugate operei lui Van Gogh”, a declarat directorul muzeului Axel Rueger potrivit Agerpres.

„Dealul Montmartre cu carieră de piatră” aparţine unei fundaţii private, însă în prezent este expus, alături de cel de-al doilea desen, în cadrul expoziţiei „Impressionism and Beyond: A Wonderful Journey”, deschisă din 16 ianuarie la muzeul Singer Laren.

Desenele ilustrează „cu măiestrie cum artistul se afla încă în căutarea stilului propriu în perioada iarna/primăvara anului 1886”, a explicat Teio Meedendorp, cercetător principal la Muzeul Van Gogh.

Pictorul a petrecut această perioadă mai întâi la Anvers, apoi la Paris, unde a terminat multe lucrări.

Există în prezent peste 200 de desene despre care se ştie că au fost pictate de Van Gogh şi peste jumătate dintre acestea sunt deţinute de muzeul din Amsterdam. Ultimul desen atribuit pictorului a fost descoperit în 2012.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...