05:23:54 25.04.2024
Stiri

Lucinschi spune că a avut afaceri cu Șor, însă acestea erau desfășurate în baza unui contract legal

Anticorupție 15.01.2018 19:40 Vizualizări2786 Autor: Ziarul National
Lucinschi spune că a avut afaceri cu Șor, însă acestea erau desfășurate în baza unui contract legal


Fostul parlamentar Chiril Lucinschi, care este acuzat de spălare de bani în dosarul Băncii de Economii a Moldovei, a declarat astăzi că a avut afaceri cu primarul de Orhei Ilan Șor, însă acestea erau desfășurate în baza unui contract perfect legal.

Potrivit lui Lucinschi, contractele dintre firme vizau oferirea unor servicii, iar Șor ar fi avut niște datorii de plătit.

„Dânsul avea datorie, am documente în acest sens. Compania trebuia să presteze servicii la solicitare, la comandă. Așa este prevăzut în contract. Deci, când este necesar, atunci serviciile trebuie să fie prestate. Această solicitare nu a parvenit. Da, am avut niște contacte, m-a întrebat despre una, despre alta, a avut nevoie cu Moscova un pic să-l ajut și așa mai departe. Atât. În rest nimic deosebit. Repet, astfel de contracte sunt un lucru normal peste hotare. Aici, la noi, se încearcă a se prezenta un lucru extraordinar”, sa punctat Chiril Lucinschi după ședința de judecatăt.

În continuare, fostul deputat liberal-democrat a precizat că legalitatea banilor vizați și a contractelor a fost avizată de organe și instituții specializate.

„În R. Moldova nu am avut nicio înțelegere, nicio legătură. Banii respectivă au fost controlați prin organe specializate și legalitatea contractelor, la fel, a fost verificată de instituții specializate. Toate sunt valabile până acum, absolut nimeni nu le-a contestat”.

Sursa citată a mai spus că în cazul în care va fi condamnat de instanțele naționale, atunci își va căuta dreptate la CEDO, acolo unde este sigur că va avea câștig de cauză.

Amintim că Chiril Lucinschi se află în arest la domiciliu, procurorii învinuindu-l de faptul că „fiind gestionarul şi beneficiarul efectiv al companiilor Toast Delux SRL şi IPA International Project Agency”, ar fi spălat bani sustrași „prin fraudă” din sistemul bancar, împreună cu persoane interpuse. În primul caz ar fi vorba de 440 de mii de dolari, iar în al doilea - de un credit de cinci milioane de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md