/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Consilierii „PN” din Bălți au intrat în greva foamei, după ce au fost citați la CNA

missing
15 ianuarie 2018, ora 19:23

Aleșii locali se plâng că în week-end, mai mulți dintre ei au fost citați la CNA.

Ceea ce era scris în acea citație, este o adevărată înjosire și umilință. Noi nu o să ne lăsăm intimidați, să stăm cu mâinile în șolduri și să tăcem”.

Încetați să speriați consilierii noștri, încetați să amenințați familiile lor, nu mai spuneți că la ei acasă ar putea fi găsite droguri și mită”.

Consilierii locali au scandat lozinci împotriva liderului PD și au acuzat Poliția și Procuratura de răfuială cu oponenții politici ai guvernării.

De ce astăzi membrii familiilor noastre trebuie să sufere, trebuie să fie intentate dosare penale? Alegând ca ultima formă de protest, declarăm greva foamei. Nu vom înceta munca de zi cu zi și vom continua primirea orășenilor conform orarului prestabilit”.

Contactat de TV8, purtătorul de cuvânt al PD susține că acuzațiile aduse sunt „declarații politice”.

PDM De fiecare dată se spune că PDM controlează toate structurile. Noi am vorbit de fiecare dată că delimităm aspectul politic și activitatea instituțiilor statului. Sunt declarații politice care mai puțin merită să fie comentate”, a declarat Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt.

Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinchi, a confirmat că într-adevăr, câțiva consilieri au fost citați de Direcția Generală Teritorială Nord a CNA pentru a fi audiați în legătură cu investigațiile care au avut loc într-un dosar penal. CNA repsinge însă acuzațiile consilierilor municipali din Bălți, precum că ar fi hărțuiți de această instituție. Consilierii au spus că vor face greva foamei până vineri, când va avea loc ședința consiliului. Acum două zile, omenii legii au efectuat percheziții la președintele fracțiunii „Partidului Nostru” din Consiliul Municipal Bălți. Potrivit BTV, acesta este suspectat de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari.

Reporter: Veronica Vacari

Foto: ru1.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram