/VIDEO/ Compensațiile la căldură întârzie! S-a modificat mecanismul și nu a avut cine emite bonurile

15 ianuarie 2018, ora 18:34

Tergiversarea procesului de acordare a compensațiilor se explică prin faptul că a fost modificat mecanismul de recepționare a dosarelor. Inițial, toate dosarele sunt transmise către întreprinderea municipală „Infocom”. Aceasta procesează mai multe tipuri de facilități pentru familiile defavorizate și transmite actele centrului de calcul a facturilor, SRL „Infobon”.

Din cauza aceasta sunt în întârziere cu documentele. Nu ne-au transmis nici un document de plată, fiindcă bugetul este în capacitate de plată”, declară Zinaida Jalbă, șefa adjunct la Direcția Finanțe.

„Avem acumulate 28 de mii de dosare. Ar trebui ca comisiile preturilor de sector să lucreze mai intensiv ca toate dosare date să apară atât la Direcția locativ-comunală, cât și la Infocom”, a adăugat Pentru Gontea, șeful Direcției Locativ-Comunală.

Atât preturile de sector, cât si cei de la „Termoelectrica” spun că au recepționat cererile depuse, doar că…

„Menționez că și acele 3700 au fost trimise fără respectarea formei din contract și specialiștii de la noi introduc datele manual”, a menționat reprezentatul „Termoelectrica”.

„Noi avem bani alocați, aprobați în bugetul municipal. Eu nu înțeleg de ce oamenii, locuitorii Chișinăului trebuie să sufere din cauza că cineva nu-și execută corect … sau doarme”, susține Silvia Radu.

Primăria a anunțat într-un comunicat că problema va fi soluționată săptămâna aceasta.

„Eu am completat actele, dar nici pentru o lună nu mi-au plătit. Eu le-am sunat când nu mi-au plătit pe lunile octombrie și noiembrie și mi-au zis că vor calcula banii în luna decembrie, dar și acum a venit suma totală”.
„Nici o dată n-am apelat, întotdeauna plătesc. Nu, nu cunosc”.

„Spun minciuni ca de obicei. Dacă promit trebuie să se țină de cuvânt”.

Doar pentru anul 2018, din bugetul municipal, pentru compensații au fost alocate aproape 100 de milioane de lei. Valoarea compensațiilor constituie 40 la sută din costul facturii. Cererile pot fi depuse la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ și la preturile de sector. De aceste ajutoare pot beneficia familiile ale căror venituri medii lunare nu depășesc 3.000 de lei per membru.

Reporter: Parascovia Spic, Igor Grițco
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram