(video) Detroit 2018: Premieră mondială – Noua şi cea de-a cincea generaţie Toyota Avalon

Compania Toyota nu a putut să evite Salonul Auto Internaţional de la Detroit şi a hotărât să prezinte acolo noua generaţie a sedanului Avalon, a cincea la număr. Modelul premium foloseşte acum noua platformă TNGA, aceeaşi stând şi la baza noii generaţii Camry.

Toyota s-a inspirat din stilistica generală a modelului Camry atunci când a desenat noul Avalon, însă diferenţe există. Modelul va fi disponibil cu două tipuri de blocuri optice, dar şi cu două variante ale grilei radiatorului. În partea posterioră există nişte stopuri dinamice conectate de o fâşie LED.

https://youtu.be/apsBiO8laJw

Pentru că Avalon are acum o nouă arhitectură şi o nouă suspensie multi-link în spate, sedanul ajunge să măsoare aproape cinci metri în lungime, mai exact 4.978 de mm, cu 18 mm mai mulţi decât modelul precedent.

Lăţimea a crescut cu 15 mm până la 1.849 de mm, înălţimea a coborât cu 25 de mm până la 1.435 de mm, iar ampatamentul, spre bucuria pasagerilor spate, a crescut cu tocmai 51 de mm, până la un total de 2.870 de mm.

Toyota Avalon va avea sub capotă două unităţi de propulsie. Primul va fi un V6 de 3.5 litri pe benzină şi care va fi cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte. Al doilea va fi un nou motor pe benzină cu tehnologii Dual VVT-i, VVT-iE şi D-4S, de 2.5 litri volum, parte a Toyota Hybrid System II.

Aceasta din urmă mai include un variator cu şase trepte “imaginare”, un set de baterii din Nickel-Metal Hydride ascunse sub bancheta din spate şi alte două motoare electrice. Unul din ele încarcă acumulatorii, iar al doilea oferă suport benzinarului.

Caracteristici tehnice şi dinamice detaliate nu există deocamdată, în afară de faptul că puterea va fi transmisă unei tracţiuni faţă, opţional prin padele în spatele volanului care vor comuta treptele transmisiei.

În habitaclul noii generaţii Avalon vor exista foarte multe materiale decorative de calitate superioară, printre care lemn şi aluminiu. Pe bord va predomina un plastic soft touch, în timp ce scaunele încălzite şi ventilate vor putea fi acoperite cu piele în mai multe combinaţii de culori. De asemenea, volanul va putea fi îmbrăcat în piele de două culori diferite.

Noua generaţie Toyota Avalon vine acum cu un nou sistem multimedia care este conectat printr-un panou cu deflectoarele centrale ale sistemului de climatizare şi comenzile de setare ale acestuia. Ecranul sistemului multimedia măsoară nouă inci şi pe acesta poate fi afişată interfaţa Apple CarPlay sau serviciile Amazon Alexa.

Noul Avalon va avea standard cameră video spate, 10 airbag-uri şi o mulţime de asistenţi electronici din cadrul pachetului Toyota Safety Sense P. Printre acestea se numără: cruise control adaptiv, sistem de evitare a coliziunilor frontale cu funcţie de frânare automată şi de recunoaştere a pietonilor, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte şi de avertizare la ieşirea din bandă.

Printre alte dotări disponibile pentru noul Avalon se numără suspensie activă, head-up display care proiectează pe parbriz o imagine cu o diagonală de 24.5 cm, faruri LED adaptive, panou de bord parţial digital, sistem de reîncărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică, sistem audio JBL cu 14 difuzoare şi o putere de 1.200 de waţi, până la cinci porturi USB, suspensie Adaptive Variable Suspension, etc.

Vânzările noii generaţii Toyota Avalon vor începe în SUA spre sfârşitul primăverii anului 2018.

GALERIE FOTO:

  • Toyota Avalon Touring
  • Toyota Avalon Limited Hybrid
  • Toyota Avalon XSE

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/